News

Komentari 334

Migrant propucan, a Božinović kaže: 'Policija je štitila granicu'

Migrant propucan, a Božinović kaže: 'Policija je štitila granicu'

Policijski službenici su sprečavali prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju je migrant ozlijeđen, vjerojatno radi upotrebe vatrenog oružja, rekao je ministar

U subotu u poslijepodnevnim satima u Gorskom kotaru ozlijeđen je migrant. Hitno su ga prebacili u KBC Rijeku s višestrukim ozljedama i operirali ga.

Još se ne zna u kakvom je stanju, ali primljen je s teškim ozljedama. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je do ozljeđivanja migranta najvjerojatnije došlo, citiramo: 'Radi upotrebe vatrenog oružja'.

Sve se dogodilo na nepristupačnom terenu Gorskog kotara u postupanju policije koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija.

Ministar Davor Božinović rekao je kako je migrant najvjerojatnije upucan.

- Hrvatska policija je postupala u zaštiti hrvatske granice u blizini Tuhobića na nepristupačnom terenu prema skupini migranata. Policijski službenici su sprečavali prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju je migrant ozlijeđen. Prema dosadašnjim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja radi upotrebe vatrenog oružja. Po tome će postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo koje će provesti očevid, a jedan dio stručnog tima Ravnateljstva policije već je došao u Rijeku - rekao je za HRT ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je pričao i s liječnicima koji su migranta operirali. 

Ostali migranti koje je policija uhvatila, njih 15-tak, nalazi se u policijskoj postaji.

Najčitaniji članci