Obavijesti

News

Komentari 31

Božinović: Zatvaranje škola i fakulteta trenutno nije opcija

Božinović: Zatvaranje škola  i fakulteta trenutno nije opcija
1

Kao i u Europi, i u Hrvatskoj je od regije do regije razlika u ugroženosti koronavirusom. Nacionalni stožer civilne zaštite svakoga dana razgovara o tim stvarima i donosi odluke, mjere i preporuke, poručio je Božinović

VIDEO

Predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u utorak da zatvaranje škola, vrtića i fakulteta u ovom trenutku nije opcija za Hrvatsku.

"To nije u ovom trenutku opcija za Republiku Hrvatsku", rekao je Božinović novinarima komentirajući poziv Stožera civilne zaštite Istarske županije da se što prije donese odluka o otkazivanju svih javnih, kulturnih i sportskih događaja do 14. travnja, te da se zatvore vrtići i škole i Sveučilište u Istarskoj županiji.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:13

Božinović je nakon sastanka HDZ-ova tima "Odvažno za Hrvatsku" kazao da su županijski stožeri civilne zaštite organizirani i formirani po istom obrascu kao i Nacionalni stožer, stoga, oni mogu donositi takve odluke i ne moraju čekati nikoga drugog. 

Kao i u Europi, i u Hrvatskoj je od regije do regije razlika u ugroženosti koronavirusom. Nacionalni stožer civilne zaštite svakoga dana razgovara o tim stvarima i donosi pravovremene odluke, mjere i preporuke, poručio je.    

Šefica klinike donijela koronu pa prijetila kolegama otkazima
Šefica klinike donijela koronu pa prijetila kolegama otkazima

Vezano uz unutarstranačke izbore u HDZ-u, Božinović, koji je glasnogovornik Plenkovićeva tima "Odvažno za Hrvatsku", ustvrdio je da se sve što se događa u kampanji odvija po planu, a reakcija članstva je izuzetno dobra.

Rejting HDZ-a ruše oni koji dovode u pitanje rezultate Vlade

"Vidi se da je tim pripremio kvalitetan program, ljudi na njega dobro reagiraju i sigurni smo da će to na kraju biti pobjeda cijeloga tima. Do sve više članova HDZ-a dolaze prave i istinite informacije, koje svjedoče o vrlo dobrom radu Vlade i HDZ-a pod vodstvom Andreja Plenkovića", kazao je.

Na upit o rejtingu HDZ-a, koji po rezultatima anketa stoji slabije od SDP-a, Božinović je ocijenio kako na to utječe i to što vodstvo suparničkog tima "Opcije za promjene" dovodi u pitanje konkretne rezultate Vlade i HDZ-a pod Plenkovićevim vodstvom. 

Hoće li koronu ubiti visoke temperature i toplije vrijeme?
Hoće li koronu ubiti  visoke temperature i toplije vrijeme?

"Naravno da se to mora odraziti na javnu percepciju kada je u pitanju HDZ. Međutim, unatoč svemu pokazujemo da vrlo čvrsto upravljamo procesima u državi, da se nosimo s kriznim situacijama i zbog toga je HDZ još uvijek na razini statističke pogreške u odnosu na SDP. Siguran sam da će se 16. ožujka to sve početi lagano mijenjati i stvari će dolaziti na svoje mjesto", poručio je.

Na pitanje o mogućoj koaliciji s Miroslavom Škorom, podsjetio je na svoju raniju izjavu kako pitanje koalicija nije pitanje političkih programa - to se otvara tek nakon parlamentarnih izbora, kada se vidi tko je koliko dobio. Naš je interes da HDZ, koji će samostalno izaći na izbore, osvoji što više glasova, kaže Božinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao