Obavijesti

News

Komentari 231

Božo Petrov: Ni Karamarko ni Milanović ne spominju reforme

Božo Petrov: Ni Karamarko ni Milanović ne spominju reforme
1

Skupit ćemo onoliko mandata koliko će nedostajati HDZ-u i SDP-u da formiraju vlast i oni će u tom trenutku biti prisiljeni na reforme, poručio je čelnik 'Mosta'

VIDEO

Božo Petrov, gradonačelnik Metkovića i čelnik Mosta nezavisnih lista, najavio je da će program javno predstaviti kroz tjedan ili dva, te podsjetio da Most uporno ponavlja i predstavlja ono od čega bježe i HDZ i SDP: reformu javne i lokalne uprave, reformu poreznog sustava, reformu pravosuđa i poboljšanje konkurentnosti gospodarstva kroz debirokratizaciju.

- Nisam čuo ni Milanovića ni Karamarka da zadnja dva mjeseca spominju riječ reforma. Program je nužan, a mi o njemu pričamo zadnjih godinu dana. I HDZ i SDP se uvijek trgnu zadnjih pola godine mandata. Mi kad smo preuzeli vlast u lokalnim sredinama smo odmah počeli raditi i u dvije godine stvorili uvjete da te općine i gradovi počnu rasti. U tome je razlika između nas i HDZ-a i SDP-a - kazao je Božo Petrov, gostujući u emisiji Pressing televizije N1.

- Skupit ćemo onoliko mandata koliko će nedostajati HDZ-u i SDP-u da formiraju vlast i oni će u tom trenutku biti prisiljeni na reforme. U koaliranju nema ničeg dobrog jer velika stranka uvijek proguta malu - upozorio je čelnik Mosta.

- Mi ćemo se uhvatiti svih reformi jer ćemo uvjetovati reforme. Nije važno da li sam ja u izvršnoj vlasti. Neka se HDZ i SDP prvo dogovore među sobom, ali toga me je i strah. Oni će se dogovoriti oko fotelja. Međutim, ako se jedno od ta dva 'krila' urazumi mi ćemo dogovoriti tempo poštivanja reformi. Ako se one ne sprovedu, mi spuštamo ruku i tražimo prijevremene izbore - dodao je Petrov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Sustav ne radi ako moram zvati Karamarka oko Doma zdravlja'

O susretu s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom rekao je sljedeće: 

'Budući da je županija pod HDZ-om, a ja već 7. mjeseci pokušavam stupiti s njima u kontakt zbog lošeg stanja Doma zdravlja u Metkoviću, normalno je da ću zvati nekog tko tim ljudima može nešto narediti. Nažalost, ništa se nije promijenilo. I to je žalosno. Razgovarao sam i s Milanovićem oko graničnih prijelaza, ali tu se nešto i napravilo. Ovo su samo dokazi da sustav ne funkcionira'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a