Obavijesti

News

Komentari 32

Braća Rušić imaju debeli dosje: Na Prekršajnom sudu skupili su čak 33 predmeta od 2020.!

Braća Rušić imaju debeli dosje: Na Prekršajnom sudu skupili su čak 33 predmeta od 2020.!
5

Najčešći "gost" Općinskog prekršajnog suda u Splitu bio je najmlađi brat koji broji 22 predmeta. Ante Rušić (31) osumnjičeni za ubojstvo Luke Bančića (22) ima pet, dok najstariji brat (37) ima ukupno šest prijava

VIDEO

Prema podacima Općinskog prekršajnog suda u Splitu, braća Rušić ukupno su u toj instituciji bili 33 puta u protekle četiri godine, a najčešće je bila riječ o prekršajima zbog remećenja javnog reda i mira te zloupotrebe droga, ali i zakona o oružjima. Ante Rušić (31), osumnjičeni za ubojstvo Luke Bančića (22) na križanju Ulice Domovinskog rata i Mažuranićevog šetališta, tijekom protekle dvije godine broji pet predmeta, i to zbog remećenja javnog reda i mira te zlouporabe droga. Kako nam navode na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu, jedan predmet je u tijeku, a četiri su riješena. U postupcima su mu izrečene novčane kazne, kazna zatvora - uvjetna te mjere oduzimanja droge.

Njegov stariji brat, 37-godišnjak, koji je također sudjelovao u sukobu s Lukom, a koji je u navedenom slučaju dobio prekršajnu prijavu te je zadržan u pritvoru na 15 dana, u protekle četiri godine na Prekršajnom sudu ima šest predmeta iste naravi kao i Ante. Jedan predmet je u tijeku, a pet predmeta je riješeno te su mu u postupcima izrečene novčane kazne i mjere oduzimanja droge.

Ubojicu mladog Luke sele u zatvor u Šibeniku! Prebili ga, a on rekao da je pao s kreveta?!
Ubojicu mladog Luke sele u zatvor u Šibeniku! Prebili ga, a on rekao da je pao s kreveta?!

Najmlađi brat, 25-godišnjak, koji je nakon ubojstva uhićen, a potom i pušten jer je utvrđeno da nije bio prisutan, ima daleko najdeblji dosje. On u protekle četiri godine ima ukupno 22 predmeta i to je mahom riječ o prekršajima zbog remećenja javnog reda i mira, zlouporabe droga te iz zakona o oružju. Pet predmeta je u tijeku, 17 predmeta je riješeno od čega je u 16 predmeta proglašen krivim te su mu izrečene novčane kazne, zatvorske kazne, zatvorska kazna - uvjetno te mjere oduzimanje droge. U jednom postupku zbog remećenja javnog reda i mira je oslobođen jer djelo nije imalo bitno obilježje prekršaja.


Na Općinskom sudu u Splitu također imaju predmeta protiv njih. Ante Rušić tako je tamo dva puta pravomoćno osuđen, u jednom slučaju zbog krađe mopeda, a u drugom zbog krađe u trgovini. Oba puta je osuđen na uvjetne kazne. I njegov stariji brat, 37-godišnjak, također kažnjavan zbog kaznenih djela krađe.

Podsjetimo, Ante Rušić tereti se da je 24. veljače zario nož pokraj srca 22-godišnjem Luki te ga se tereti za takozvano obično ubojstvo. Može dobiti do 20 godina zatvora. Tijekom kriminalističke istrage i pred sucem branio se šutnjom. Nekoliko dana nakon uhićenja iz istražnog zatvora na Bilicama prebačen je u KBC Split zbog ozljeda čeljusti i glave. Tvrdio je da je pao s kreveta, no istraga o okolnostima ozljeđivanja još je u tijeku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...