Obavijesti

News

Komentari 23

Bračni par iz pakla: Ženu tukli, tjerali da jede izmet, vezali...

Strava u Srbiji: Kada je ušla u auto, bila je gladna, žedna, iznemogla i izmučena. Samo je ponavljala: „Molim vas, nemojte dozvoliti da opet budem kod onih ljudi“, ispričao je policajac

VIDEO

Policajac Miroslav Ljubičić ispričao je u ponedjeljak na sudu u Beogradu da u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije vidio preplašeniju žrtvu od Jelene V., koju je bračni par mučio mjesecima, piše Kurir.

Ljubičić je sudjelovao u akciji oslobađanja robinje Jelene V. (29) i rekao je na sudu da se nikada u karijeri nije susreo sa žrtvom trgovine ljudima u tako teškom stanju u kakvom je bila Jelena.

Jelenu su zatočenu u kući u Velikom Polju kod Obrenovca držali Nenad Petrović (36) i njegova supruga Mileva Martinov (28).
Prema optužnici supružnici su Jelenu vezivali lancima, tukli, tjerali je da jede dječji izmet, da prosjači i ima seksualne odnose s muškarcima za novac, sve dok je policija 16. listopada 2018. nije oslobodila.

U podrumu je 10 godina držao robinju: Rodila mu dvoje djece
U podrumu je 10 godina držao robinju: Rodila mu dvoje djece

- Već 13 ili 14 godina se bavim suzbijanjem trgovine ljudima. Obavio sam dosad razgovore s brojnim žrtvama, ali ta žena je bila žrtva u pravom smislu te riječi. Kada su je kolege izvele iz kuće i dovele do auta u kojem smo sjedili kolegica i ja, objasnili su joj da smo mi policajci i da je sada sigurna. Kada je ušla, bila je gladna, žedna, iznemogla i izmučena. Preplašena žena samo je ponavljala: „Molim vas, nemojte dozvoliti da opet budem kod onih ljudi“ - ispričao je policajac. Kako je objasnio, Jeleni V. su obećali da se nikada više neće morati vratiti u kuću supružnika.
Ljubičić je rekao i da nikada u životu nije vidio da je netko toliko gladan.

Muškarac u Istri zaposlio ženu pa je tukao i držao kao robinju
Muškarac u Istri zaposlio ženu pa je tukao i držao kao robinju

- U prvoj pekarnici kupili smo joj burek i nešto slatko, pojela je sve. Odvezli smo je u stanicu policije, ponovo je jela. Uplašili smo se da će joj pozliti od tolike hrane - ispričao Ljubičić.
On se prisjetio i da im je žrtva rekla da su joj Nenad Petrović i Mileva Martinov oduzeli dokumenta, ali i medicinske nalaze koje je imala zbog nekoliko operacija.
- Te noći, odveli smo je na preglede i morala je ostati na liječenju jer je imala hematom na glavi koji je rastao. Liječnici nisu bili sigurni da li će ju morati operirati - rekao je Ljubičić.

Sami na plaži: Ezel je zaveo Sulejmanovu mladu robinju
Sami na plaži: Ezel je zaveo  Sulejmanovu mladu robinju

Obitelj pak sve niječe. 

Optuženi Nenad Petrović je optužio policajca da laže i da mu „sve podmeće zajedno s njegovim rođenim bratom Tomom“. Također njegovi rođaci tvrde da je Jelena V. lažno optužila Nenada i Milevu da su je držali zatočenu. Kažu da je slobodno šetala i da je mogla otići na policiju da je htjela. Svjedok Milovan Maksimović kojem je bračni par dugovao novac za sir i jaja, ispričao je da su mu ponudili seksualni odnos sa oštećenom Jelenom V. kako bi prebili dug. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.