Obavijesti

News

Komentari 6

Bračnom paru iz Beograda su oduzeli tek posvojenu kćer i to zato što je supruga prestara!

Bračnom paru iz Beograda su oduzeli tek posvojenu kćer i to zato što je supruga prestara!
1

Centar za socijalnu skrb u Subotici odveo je dijete Borisavu Saviću (48) iz Beograda i njegovoj supruzi Biljanu (52). Trogodišnja djevojčica bila je s njima od listopada prošle godine

VIDEO

Centar za socijalnu skrb u Subotici oduzeo je posvojeno trogodišnje dijete bračnom paru Savić iz Beograda, navodno zato što je supruga starija od dopuštenog limita, a Ministarstvo rada, zapošljavanja, branitelja i socijalnih poslova obavijestilo je MUP zbog sumnji da se u ovom slučaju radi o nezakonitim radnjama.

- Nadležni sektor za ravnopravnost spolova naredio je da poduzmu mjere radi otklanjanja nepravilnosti u stručnom radu Centra za socijalnu skrb u Subotici u postupku posvojenja maloljetnog djeteta i obavijestio je Ministarstvo unutarnjih poslova na daljnje reagiranje i ispitivanje. S obzirom na postojanje indicija koji ukazuju na mogućnost počinjenja kaznenog djela u konkretnom slučaju, nadležno ministarstvo je o konkretnom slučaju obavijestilo Ministarstvo unutarnjih poslova - navode izvori iz Ministarstva.

Posvajanje je skupo i traje, pa je odlučila roditi dijete bratu
Posvajanje je skupo i traje, pa je odlučila roditi dijete bratu

Centar za socijalnu skrb u Subotici odveo je dijete Borisavu Saviću (48) iz Beograda i njegovoj supruzi Biljanu (52). Trogodišnja djevojčica bila je s njima od listopada prošle godine, a službenu odluku o posvojenju navodno su dobili sredinom svibnja ove godine. Savići tvrde da se sve događa zbog greške radnika u Centru, piše Kurir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Krenut ću od kraja, danas sam morao vratiti svoju tek usvojenu kćer u Centar za socijalnu skrb grada Subotice zbog proceduralne pogreške koju su napravili radnici centra. Naime, Zakon o posvojenju kaže da maksimalna dobna granica između posvojenika i posvojenika ne smije biti veća od 45 godina. Moja žena ne odgovara toj granici, dok su moje godine u redu. Tumačenje centra je bilo da je to dovoljno i da nije potrebno dobiti odobrenje od ministra, koje se daje u tim slučajevima. Tako je L. došao u našu kuću u listopadu na razdoblje prilagodbe - napisao je Savić na Twitteru.

'Istospolni parovi moraju dobiti mogućnost za posvajanje djece'
'Istospolni parovi moraju dobiti mogućnost za posvajanje djece'

U tih 6 mjeseci, kako dalje navodi Savić, uspjeli su stvoriti obitelj.

- Nije bilo lako, ali uspjeli smo. Konačno usvajanje dogodilo se 15. svibnja i postali smo zakoniti roditelji. Nakon akta o usvajanju, ministarstvo provjerava slučaj i primjećuje ove proceduralne pogreške i naređuje da se slučaj ispita. O tome ne znamo ništa, da bi nas jučer zvali iz Centra i rekli da su dobili nalog da pokupe dijete i da o tome odluče pitajući se kako nam nije dostavljeno. Danas smo pregovarali cijeli dan i na kraju smo propustili pod pritiskom jer nismo željeli da nam policija otme dijete - napisao je i dodao da se to neće završiti ovako:

- Naš odvjetnik smatra da je odluka nezakonita jer se usvajanje može poništiti samo tužbom, a ne nekom odlukom, a još je veći problem što nismo dobili svoj primjerak. Tko uzima u obzir interes djeteta ako se nakon 8 mjeseci odvoji od nas i vrati se u udomiteljsku obitelj, s realnom opasnošću da se više nikada neće vratiti k nama. Sve zato što netko nije svoj posao obavio kako treba i zatražio potpis ministra kada je to potrebno. Neće se ovako završiti.

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagirala je na njegov tweet i zatražila da je Savić kontaktira.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a