Obavijesti

News

Komentari 11

Braću Mamić priveli i u srpnju: Uhitili ih na slovenskoj granici

Braću Mamić priveli i u srpnju: Uhitili ih na slovenskoj granici
1

Nakon ispitivanja određen im je istražni zatvor te im je blokirana imovina. Za izlazak na slobodu braća Mamić te Damir Vrbanović uplatili su 11 mil. kuna jamčevine

VIDEO

Policija je početkom srpnja 2015. na zahtjev USKOK-a pretražila kuće braće Zdravka i Zorana Mamića, urede Dinama i kuću izvršnog predsjednika HNS-a te dugogodišnjeg direktora i izvršnog direktora Dinama Damira Vrbanovića. Sumnjičilo ih se za utaju poreza te primanje i davanje mita. Istraga je tada bila povezana i s transakcijama između Zdravka Mamića i Luke Modrića.

Braća Mamić i tada su bili u inozemstvu, odnosno s momčadi na pripremama u Sloveniji. Zdravko Mamić istog se dana iz Slovenije obratio javnosti te poručio kako je sve ''politička namještaljka'' za koju je okrivio SDP-ovu vladu. 

- Ja sam zadnji koji će kleknut. Borit ću se za sebe, obitelj, Dinamo, HNS i za hrvatsku državu do zadnje kapi krvi. Oni mene mogu samo ubit, mogu me i privesti, ali ja sam im uvijek za petama - kazao je tada. 

Sljedećeg dana Damir Vrbanović se iz Bakua vratio u Zagreb, nakon čega je ispitan kao i braća Mamić koji su 4. srpnja privedeni na granici sa Slovenijom. 

Nakon ispitivanja određen im je istražni zatvor te im je blokirana imovina. Za izlazak na slobodu Županijski sud u Zagrebu odredio je 11 milijuna kuna jamčevine. Zdravko Mamić morao je uplatiti 7 milijuna kuna, Zoran Mamić 4 milijuna kuna, a Damir Vrbanović milijun kuna. Pušteni su iz istražnog zatvora 15. srpnja nakon uplaćene jamčevine.

Nezakonito izvlačili novac

Mamić je od ranije pod Uskokovom istragom zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Zdravko Mamić pritom je iz Dinama, po tvrdnjama Uskoka, nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 milijuna kuna.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo Mamića je krajem srpnja optužilo i zbog prijetnji menadžeru nogometaša Roberta Murića. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...