News

Komentari 87

Branimir Glavaš ukrao je hit Laibacha, prijete mu tužbom

Branimir Glavaš ukrao je hit Laibacha, prijete mu tužbom

Svjetski slavni bend šokiran je što je HDSSB iskoristio njihovu pjesmu za politički propagandni film na 7. saboru stranke. Čelnik stranke Dragan Vulin bio je zatečen

Svjetski slavna slovenska umjetnička skupina Laibach smatra da ju je HDSSB pokrao kada je na svom nedavnom stranačkom saboru neovlašteno iskoristio njihovu pjesmu te je najavila tužbu.

HDSSB je njihovu himničku pjesmu “Geburt einer Nation” pustio kao glazbenu podlogu kratkog filma o osnivanju stranke, prikazanog na 7. saboru stranke u četvrtak. Laibach je na upit 24sata odgovorio da HDSSB nije platio nikakvu naknadu Laibachu za korištenje pjesme u filmu, te da za to nije ni tražio ni dobio dopuštenje. 

Riječ je o pjesmi s planetarno uspješnog albuma “Opus Dei” iz 1987., glazbene grupe poznate po tome što se već 35 godina svojim pseudototalitarnim imidžom i glazbom izruguje iz svih totalitarizama. Na pitanje kako komentiraju to što je njihovu pjesmu na stranačkom predizbornom skupu koristila stranka koja je predstavila svoj pseudomilitarni odred, Slavonsku sokolsku gradu, iz Laibacha su nam kratko odgovorili:

Najčitaniji članci