News

Komentari 103

Pustili na slobodu vozača koji je kod Novske usmrtio troje

Pustili na slobodu vozača koji je kod Novske usmrtio troje

NESREĆA KRAJ NOVSKE Ivo F. (59) pristao je voziti iako je uzimao lijek Normabel. Kamion kojim je upravljao uletio je na odmorište s 89 kilometara na sat

Nakon sedam mjeseci istražnog zatvora vozač kamiona Ivo Filipović pušten je da se brani sa slobode. Prema optužnici koju je podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Sisku, 59-godišnji vozač kamiona tereti se za smrt tri osobe u prometnoj nesreći na odmorištu Novska-Sjever.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vještačenjem je utvrđeno da je 7. lipnja 2019. godine, u 9.35 sati, vozio 89 kilometara na sat na mjestu gdje je ograničenje 40 kilometara na sat. U strašnoj nesreći koja je uslijedila kamion kojim je upravljao uletio je tog jutra na odmorište potpuno neprilagođenom brzinom - više nego dvostruko većom od dopuštene - i pritom usmrtio dvije 14-godišnje djevojčice iz Osnovne škole Dalj, koje su sa školskim kolegama išle na more. Obje su preminule na mjestu događaja.

Stradale su pritom još dvije žene, a jedna je 14. srpnja preminula od posljedica nesreće. Druga žena ima teške tjelesne ozljede.

- Svima nam je teško, moja se snaha nije probudila iz kome od nesreće, rekao je Mirko Babić, svekar Ivane Babić (28) u srpnju prošle godine. Ivana je preminula nešto više od mjesec dana nakon nesreće. 

Putovala je u München, u posjet sestrinskoj firmi. Radila je u tvrtki koja proizvodi robote za izradu dijelova automobila.

- Nadali smo se da će se zbog svoje mladosti izvući, ali ozljede glave bile su preteške - rekao je svekar. Njegov sin i Ivana vjenčali su se dvije godine ranije, a da je preživjela tragičnu nesreću, slavili bi godišnjicu braka. 

U optužnici također stoji da je Filipović tog jutra vozio tegljač s poluprikolicom iako je bio umoran i pod utjecajem lijeka Normabel, zbog čega nije bio sposoban sigurno upravljati vozilom.

Tereti ga se da je, pristajući da vozi u takvom stanju, ugrozio druge sudionike u prometu.

Također, Filipović je neposredno prije benzinske postaje desnim dijelom teretnog vozila okrznuo ophodarsko vozilo HAC-a. Vozač tog vozila je, vidjevši u retrovizoru kretanje kamiona, naglo skrenuo udesno i time u zadnji čas izbjegao izravni nalet tegljača.

Najčitaniji članci