Obavijesti

News

Komentari 371

Branitelji iz Savske: Nitko nam ne govori da maknemo šatore

Branitelji iz Savske: Nitko nam ne govori da maknemo šatore
1

Vođa branitelja prosvjednika iz Savske 66, Đuro Glogoški, razmišlja o odustajanju od dugotrajnog prosvjeda, a branitelji o tome ne znaju ništa. Odlučni su ostati

VIDEO

Iako je Đuro Glogoški izjavio da branitelji razmišljaju napustiti šatore ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66 i prekinuti prosvjed, koji traje 412 dana, branitelji koje smo u subotu tamo zatekli o odlasku ne znaju ništa.

- Mi odavde ne idemo do daljnjega. Dok se ne riješe naši zahtjevi, bit ćemo ovdje i prosvjedovati. O navodnom odlasku ne znamo ništa. To morate pitati Đuru - odlučno su nam rekli branitelji koji u Savskoj prosvjeduju od prvog dana. 

Iz njihova međusobnog razgovora dalo se načuti kako će pričekati iduće zasjedanje Sabora, a potom će vidjeti što će biti s njima. 

Glogoški kraj prosvjeda najavio u petak

Njihov vođa, Đuro Glogoški, u petak je najavio da branitelji polako kreću u pripreme za odlazak.

- S obzirom na ovaj politički cirkus koji trenutačno gledamo u Hrvatskoj, razmišljamo da napustimo prosvjed - rekao je Glogoški i dodao kako se hrvatski političari međusobno ni o čemu ne mogu dogovoriti, pa niti o hrvatskim državnim i nacionalnim interesima.

- Ne možemo očekivati da će razgovarati s nama - rekao je Glogoški. Njegovi suborci tvrde da još nisu obaviješteni o razmontiravanju šatora koje bi trebalo početi u sljedećih nekoliko dana.

- Dođe li do toga, bit ćete obaviješteni - poručili su nam branitelji. 

Oni od 20. listopada 2014. ispred resornog ministarstva, na čijem je čelu Predrag Matić, traže svoja prava. Dan nakon prosvjeda na platou ispred ministarstva preminula je Nevenka Topalušić (60), majka četvero djece i pripadnica Gromova. Tjedan dana poslije pred šatorom se zapalio Damir Čakinić, koji je preživio. U ožujku se pokušao zapaliti još jedan branitelj, no nije uspio.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 371
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije