Obavijesti

News

Komentari 1079

Branitelji iz Savske u četvrtak idu kod Kolinde na Pantovčak

Branitelji iz Savske u četvrtak idu kod Kolinde na Pantovčak
6

Također, vođe prosvjeda najavili su i održavanje skupa zajedništva u travnju u Zagrebu, na kojem bi se trebali s njima okupiti svi "obespravljeni građani"

VIDEO

Branitelji koji već 129 dana prosvjeduju u šatoru u Savskoj 66 održali su izvanrednu press konferenciju na kojoj su najčešće pozivali na zajedništvo , ali i istaknuli da su otvoreni za razgovore sa svima.

- Već 129. dan smo tu i nema nikakvih pomaka. Svjedoci smo podjela u hrvatskom društvu, ali spremni smo razgovarati sa svima . U četvrtak smo pozvani kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i otići ćemo tamo - rekao je vođa prosvjeda Đuro Glogoški koji je najavio da će uputiti poziv predsjednicima Vlade i Sabora, predsjednici Ustavnog suda i crkvenim velikodostojnicima da otvore dijalog.

Pokretanje videa...

24sata 01:14

U travnju veliki skup zajedništva

Glogoški je najavio i održavanje velikog skupa zajedništva u travnju koji bi se trebao odigrati na nekoliko zagrebačkih trgova. Uz napomenu da je to skup za budućnost na njega je pozvao obespravljene građane, ali i sve ostale jer, kako ističe, samo zajedništvom možemo osigurati bolju budućnost Hrvatske.

- Neka svi obespravljeni na bilo kojem području javno istupe . Imat će našu potporu - poručio je Glogoški.

"Idemo kad se ispune naši uvjeti"

Na novinarsko pitanje hoće li prekinuti prosvjed ako ih na to pozove predsjednica Glogoški je rekao:

- Otići ćemo iz Savske 66 kad se ispune naši uvjeti , a to su smjene ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića te donošenje ustavnog zakona o braniteljima.

Glogoški je ministru unutrašnjih poslova Rajku Ostojiću poručio da postupi po zakonu ako misli da su on i Josip Klemm organizatori prosvjeda.

Na press konferenciji bio je i učenik Marko Mrša koji kaže da je tamo došao "potaknut medijskom blokadom". Pozvao je na održavanje tribina "100 posto za Hrvatsku" u školama i pozvao mlade da dođu u Savsku 66, pomole se i podrže branitelje .

Erceg ganut dočekom u šatoru

Veliku pozornost izazvao je Zoran Erceg koji se, unatoč tome što je često javno kritizirao prosvjed, pojavio u šatoru. U njegovoj nazočnosti branitelji nisu vidjeli problem, a Josip Klemm je izjavio kako je Erceg hrvatski branitelj i njihov prijatelj.

Nakon pressice Erceg je okupljenim novinarima izjavio da je ganut načinom na koji su ga branitelji pozdravili.

- Ima stvari koje sam htio reći. Smeta me što se stvara strah od branitelja i stalo mi je do toga da svatko može iznijeti svoj stav. Ne negiram pravo na prosvjed, ali neka on bude po zakonu jer ako je protuzakonit onda rušimo ono za što smo se borili - rekao je Erceg istaknuvši da je ministar Matić za njega heroj.

Erceg je sve hrvatske branitelje pozvao i da se okupe u zajedničkoj udruzi i zajedno artikuliraju svoje zahtjeve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1079
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...