Obavijesti

News

Komentari 646

Branitelji iz Savske zatražili zaštitu od antiprosvjednika

Branitelji iz Savske  zatražili  zaštitu od antiprosvjednika
4

Na sastanku s predsjednikom Sabora Josipom Lekom branitelji predvođeni Đurom Glogoškim još su jednom predstavili svoje probleme. Kazali su da ne žele podjele

VIDEO

Više od sat i pol u Saboru je trajao sastanak predsjednika Sabora Josipa Leke i predstavnika branitelja koji prosvjeduju u Savskoj 66. Branitelji predvođeni Đurom Glogoškim još jednom su upoznali predsjednika Sabora sa svim problemima zbog kojih su u šatoru ispred Ministarstva branitelja, što su ranije učinili i na sastanku s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

- Nažalost, nismo naišli na razumijevanje predsjednika Vlade i predsjednice Ustavnog suda. Izgleda da ovdje naša priča završava - izjavio je Glogoški.

Branitelji su Leki prezentirali razloge zašto traže smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice i pomoćnika te zašto traže objedinjavanje svih prava branitelja u jednom zakonu koji bi trebao biti ustavni zakon. Iako su dobili potporu predsjednika Sabora da se prava branitelja objedine u jednom zakonu, Glogoški kaže da nažalost nisu dobili potporu za donošenje ustavnog zakona.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 02:22

- Predsjednik Sabora još jednom je pokazao da ima razumijevanje za razgovor, ali ne i za pronalaženje konačnog rješenja - ustvrdio je Glogoški.

Od Leke su tražili da pokuša još jednom razgovarati sa predsjednicom države i premijerom, da svi zajedno sjednu za stol i pokušaju naći rješenje za branitelje i članove njihovih obitelji.

Glogoški o sutrašnjem prosvjedu: ''Molimo sve da izbjegnu izgrede i sukobe''

S obzirom da je za subotu najavljen prosvjed protiv branitelja iz Savske u organizaciji Occupy Croatia, Glogoški je pozvao sve, koji će sudjelovati u tom prosvjedu, na mir i dostojanstvo.

- Molimo sve da izbjegnu bilo kakve izgrede i sukobe jer to nije u interesu nikome. To je u interesu samo onima koji pokušavaju napraviti podjele u hrvatskom društvu - poručio je Glogoški koji je i predsjednika Sabora upozorio na ozbiljnost te situacije.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 02:04

U priopćenju iz Ureda predsjednika Sabora stoji da su branitelji izrazili nezadovoljstvo najavljenim antiprosvjedom i tražili zaštitu od državnih institucija. Upozorili su kako bi u slučaju da antiprosvjednicima bude omogućen dolazak u Savsku 66 bilo teško kontrolirati situaciju i spriječiti moguće izgrede.

''Ne želimo podjele nego zajedništvo''

Na poruke antiprosvjednika da "šatoraši šire poruke netolerancije i fašizma", Glogoški je odgovorio:

- Ako su oni koji su štitili Ustav i državu fašisti, jesu li onda oni koji su napadali Hrvatsku antifašisti. Izgleda da je to njihova poruka koju žele uputiti hrvatskoj javnosti - rekao je.

Ponovio je da ne žele incidente i podjele nego zajedništvo.

- Očito je problem u hrvatskim političarima i lijevima i desnima. Nažalost neki su ostali zarobljeni u svojim ideologijama iz prošlih vremena i to je problem društva i države. U Saboru ono što predloži ljevica ne prihvaća desnica, ono što predloži desnica ne prihvaća ljevica. Imali smo idealnu priliku da se riješimo tih ideologija iz prošlosti, imali smo Domovinski rat, imali smo mogućnost početka, novog zajedništva, međutim na žalost zbog naših političara toga nema - ustvrdio je.

Leko: ''U izradi zakona tražit ćemo pomoć stručnjaka''

Predsjednik Sabora Josip Leko zadovoljan je što predstavnici branitelja sudjeluju u izradi novog zakonskog prijedloga te je dogovoreno da se ubrza proces kako bi što prije došli do teksta cjelovitog zakona koji bi obuhvatio sva prava branitelja. Na opasku da to može potrajati, Leko je uzvratio:

- Radna skupina onda može završiti u 10-15 dana, jer to nije zakon koji će promijeniti 200 članaka, nego ono što je prema stajalištima branitelja nedovoljno uređeno ili razrađeno. Tražit ćemo stručnjaka koji može pomoći u izradi zakona, i kad se to napravi, bit će rasprava u Saboru - zaključio je.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 03:09
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 646
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa