Obavijesti

News

Komentari 72

Bravo, načelniče: Neću plaću, sve dajem školarcima za knjige

Bravo, načelniče: Neću plaću, sve dajem školarcima za knjige
7

Iz cijele Slavonije ljudi se iseljavaju, znam kako žive mlade obitelji s mnogo školaraca i zato im želim pomoći, kaže načelnik koji želi kroz europske projekte zaposliti i svoje mještane.

VIDEO

Goran Jelinić (42), novoizabrani načelnik Općine Brodski Stupnik odlučio je da za svoj rad ne prima plaću, ali da je se ipak neće odreći.

– Predložit ću Općinskom vijeću, a smatram da će to ono prihvatiti, da se u rebalansu proračuna novčana sredstva predviđena za plaću načelnika preusmjere za kupovinu školskih knjiga za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole koji žive na području naše općine. Ovih dana očekujemo od ravnatelja škola podatke o broju učenika, smatram da ih je negdje oko 110, ali obzirom da se s područja naše općine kao i većine u Slavoniji stanovnici iseljavaju ta se brojka iz godinu u godinu mijenja - kaže Jelinić.

- Na ovaj potez sam se odlučio, jer sam s tim ljudima svaki dan, i prije nego sam izabran za načelnika kroz razne aktivnosti, bilo u sportu ili kulturi u kontaktu sam sa svima, znam vrlo dobro kako žive. Posebno znam kako žive mlade tek osnovane obitelji kao i one koje imaju više školaraca. Nažalost sredstva neće biti dostatna da se knjige kupe učenicima starijih razreda, ali ćemo raditi na tome da i njihovim roditeljima koliko toliko pomognemo. Želja mi je da se bar na ovaj način pomogne roditeljima učenika i barem na neko vrijeme odgode svoja razmišljanja o napuštanju zavičaja - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Učinit ću sve, posebno kroz Lokalnu akcijsku grupu (LAG) Posavina da učinimo nešto na području moje općine i u šest drugih: Bebrina, Nova Kapela, Čaglin, Podcrkavlje, Oriovac i Sibinj. Cilj akcijske grupe je povezivanje navedenih lokalnih organizacija, ustanova i inicijativa na zajedničkom jačanju i osnaživanju razvojnih kapaciteta – rekao je Jelinić.

Njegova odluka već je naišla na dobar prijem kod stanovnika jedne od najrazvijenijih općina na području Brodsko – posavske županije, kao i kod bivšeg načelnika Petra Lovinčića, koji je nakon četiri mandata  općinsku funkciju prepustio mlađem kolegi.

– Drago mi je zbog te odluke novog načelnika. Nažalost ranijih godina to nismo mogli realizirati, uz načelnika ću i ja kao njegov zamjenik volontirati, dakle raditi bez naknade. Volio bih kada bi našim primjerom krenuli i drugi, kako bi se razbila predrasuda da smo na čelnim funkcijama samo iz osobnih interesa, mada ima i takvih slučajeva – rekao je Lovinčić.

– Načelnik neće biti gladan, dobivati će i dalje plaću, ali od LAG-a, kojeg financira EU, dakle ja već imam europsku plaću koju želim kroz realizaciju lokalnih programa osigurati i za svoje sumještane – rekao je Goran Jelinić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu