Obavijesti

News

Komentari 449

Prikupili 3 milijuna kn: Vlada plaća PDV za Norino liječenje

Prikupili 3 milijuna kn: Vlada plaća PDV za Norino liječenje
18

Norina majka rekla je kako je Bandić potvrdio da će Zagreb pokriti iznos koji bude nedostajao za liječenje. Rekao je i da će platiti sve troškove koje obitelj bude imala

VIDEO

Đana Atansovska Šitum, majka djevojčice Nore (5), kojoj je posljednja nada za liječenje teške bolesti odlazak na eksperimentalno liječenje u Philadelphiju, sastala se u ponedjeljak sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. 

Sastanak je bio zatvoren za javnost, a nakon razgovora s Bandićem, Norina majka rekla je kako je gradonačelnik potvrdio da će Grad Zagreb pokriti koji god iznos bude nedostajao za liječenje djevojčice. 

Rekao je i da će platiti i sve troškove koje obitelj Šitum bude imala kao što su put, stanovanje i drugi troškovi. Istaknula je kako su, što se tiče uloge HZZO-a, napravili sve što su mogli. 

- Nismo mogli ići mimo zakona jer bi to išlo na štetu sve druge djece koja isto tako trebaju na eksperimentalno liječenje - kazala je Đana i ponovno zahvalila svima na pomoći. 

Nora je trenutačno u bolnici s tatom i čeka zadnje pretrage. Norina mama se nada da će u Philadelphiju krenuti do kraja tjedna. 

Prema posljednjim informacijama, za Norino liječenje do sad je prikupljeno gotovo 3 milijuna kuna, od potrebnih 3,3 milijuna kuna. No, kako se na taj se iznos mora platiti porez od 25 posto, da bi se skupio potreban novac morat će se prikupiti više od četiri milijuna kuna.

Bandić s divljenjem pitao majku: 'Ne znam, na čemu ste vi?'

Iako je sastanak s Bandićem bio zatvoren za javnost Bandić je na svom Facebook profilu ipak pustio video sastanka.

- U ovoj cijeloj priči treba sačuvati vlastito dostojnstvo i spasiti djetetov život, a ne izgubiti se u toj cijeloj priči. Ne znam na čemu ste vi - pitao je Bandić majku Nore Šitum koja mu je odmah odgovorila : 'Na čistom adrenalinu'. 

Zagreb će pokriti i put i smještaj, ali i odlaske na kontrole

- Vi kontrolirate cijelu siutaciju, a u takvoj situaciji čovjek ne može ni spavati. Sve što vi trebate do tog iznosa grad će vam pomoći i ne samo to. Vi ćete imati tamo i troškove smještaja, i put. Koliko sam ja shvatio  3,3 milijuna košta samo liječenje. Sigurno ćete trebati još barem 20.000 dolara,  a još dodatno poslije i  za kontrole. Ja ću potpisati onaj iznos koji bude potrebit, tako da vi ne morate razmišljati hoćete li skupiti ili nećete. Vi ste skupili onog trenutka kad ste došli ovdje - rekao je Bandić. 

Norina majka zahvalila se Bandiću na što je on rekao da se na tome ne zahvaljuje.

Bandić: Mene Bog nije htio, jer  nisam bio dovoljno dobar

- Ja sam prošao kalvariju moždanog udara 2003., ne znam da li znate. Bio sam dva i pol mjeseca u bolnici, u komi osam dana, nisam mogao gutati, govoriti ni hodati. Ja znam što je to, mislim slično, ovo je ipak bolest koja se teško liječi, ali dok god ima šanse i nade treba se boriti. Ja sam bio blizu smrti, ali Bog me nije htio jer nisam bio dovoljno dobar, a on uzima samo najbolje - poručio je Bandić.

Vlada preuzima plaćanje PDV-a za Norino liječenje

Vlada preuzima plaćanje PDV-a za liječenje bolesne djevojčice Nore Šitum. Vlada će na prijedlog Ministarstva financija donijeti odluku kojom će preuzeti plaćanje PDV-a za onaj dio doniranih sredstava za liječenje Nore Šitum koji je zaprimljen putem telefonskih poziva, izvijestili su na Facebooku. Zakon o PDV-u ne predviđa mogućnost oslobođenja od plaćanja tog poreza, a na ostali dio doniranih sredstava uplaćen izravno na žiro račun ne plaća se PDV", istaknuli su iz Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 449
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature