News

Komentari 0

Brazil: Jair Bolsonaro ostaje u bolnici, ali ne ide na operaciju

Brazil: Jair Bolsonaro ostaje u bolnici, ali ne ide na operaciju

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro, koji je u ponedjeljak bio hitno prevezen u bolnicu zbog sumnje na opstrukciju crijeva, neće biti operiran no ostaje u bolnici, rekli su u utorak njegovi liječnici

Noću na ponedjeljak 66-godišnji Bolsonaro morao je hitno prekinuti odmor u ljetovalištu Santa Catarina i prevezen je u bolnicu Vila Nova Star u Sao Paulu.

Djelomično začepljenje "riješeno je" i "kirurška intervencija nije potrebna" za predsjednika Bolsonara, priopćila je bolnica.

Oporavak Bolsonara teče "zadovoljavajuće" i počet će od utorka primati tekuću hranu, objavila je bolnica te dodala "da se na ovom stupnju ne može reći koliko će trajati oporavak".

Takvu su opciju odabrali liječnici i pri zadnjoj hospitalizaciji brazilskog predsjednika, što je trajalo četiri dana, u istoj bolnici te iz istog razloga, u srpnju 2021.

Bolsonaro je bio meta napada u rujnu 2018. dok je vodio predsjedničku kampanju i od tada trpi bolove u abdomenu.

Dok je bio okružen mnoštvom zadobio je ubod nožem u crijeva i zamalo izbjegao smrt no trpi posljedice tijekom cijelog predsjedničkog mandata i bio je četiri puta operiran od kraja 2018.