Obavijesti

News

Komentari 66

Brazilac bio 8. najbogatiji na svijetu, izgubio sve preko noći

Brazilac bio 8. najbogatiji na svijetu, izgubio sve preko noći
5

Eike Batista, čije je bogatstvo prije godinu dana procijenjeno na oko 34 milijarde američkih dolara, ostao je bez 90 posto svog imetka. No, on je i dalje optimističan

VIDEO

Brazilac Eike Batista, čije je bogatstvo prije godinu dana procijenjeno na oko 34 milijarde američkih dolara, prije par dana je ostao bez 90 posto imetka. Na Forbesovoj listi bio je osmi najbogatiji čovjek na svijetu, a onda je investicijski fond Mubadala Development iz Abu Dabija ulaganja u Batistine tvrtke pretvorio u dugove. Vrijednost svih Batistinih tvrtki drastično se srušila, piše Huffington Post.

Batista je s 23 godine u Brazilu osnovao tvrtku koja se bavi prometom zlata, a pokrenuo je i mehanizirani rudnik zlata. Posao je s rudarstva proširio na logistiku, brodogradnju, energetiku. Prije godinu dana najavio je da će prestići Meksikanca Carlosa Slima na mjestu najbogatijeg čovjeka na planetu. 

Sreća nije dugo trajala, pa je u kratkom roku, u posljednjih 16 mjeseci, ostao bez većine svog imetka. Tijekom posljednjih godinu dana njegov je naftni konglomerat OGX Petroleo & Gas Participacoes SA, izgubio 90 posto svoje vrijednosti. Zbog niza komplikacija, umjesto predviđenih 750.000 barela nafte dnevno, kompanija je crpila tek 15.000, a on se sve više zaduživao. Sada mu je ostalo relativno sitnih 200 milijuna dolara i dugovi prema ulagačima. 

Prvi rudnik zlata kupio s 24 godine

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Batista, karizmatični, ali i rastrošni otac dvoje djece svoj je prvi rudnik zlata kupio kada je imao samo 24 godine. Poznat je po ljubavi prema gliserima, a prošle godine za Bloomberg je rekao kako je on primjer brazilskog sna i poduzetničkog uspjeha, piše Daily Mail.

Ipak, brazilski poduzetnik očito je bio previše optimističan sa svojim investicijama u vrijeme kada je brazilska ekonomija'drhtala'.

Luksuzni život: Flota zrakoplova i skupi automobili

Brazilac je poznat po svom luksuznom načinu života. Imao je flotu privatnih zrakoplova kao i 1.2 milijuna dolara vrijedan Mercedes Benz SLR McLaren. Prošle godine ga je razbio njegov sin (20) kada je udario biciklistu koji je kasnije preminuo. 

- Mislim veliko i ne bojim se rizika -  rekao je Batista jednom prilikom i dodao da je svoje bogatstvo počeo graditi na poslu sa zlatom. 

Poduzetnik koji je uložio veliki dio svog bogatstva u Rio obećao je da će se pobrinuti za sve svoje dugove, a investitore je podsjetio da njegove tvrtke još uvijek imaju milijarde dolara gotovine na raspolaganju. Ljudima koji ga slijede na Twitteru, njih 1,3 milijuna, poručio je da će svatko tko se kladi protiv njega završiti sa 'spuštenim hlačama'.



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a