Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Britanka popila tri tablete Tamiflua i onda oslijepila

Samo 72 sata nakon uzimanja tableta Samantha Millard (19) završila je u bolnici gdje su je morali spojiti na aparate koji su je održavali na životu

dailynews
Foto: dailynews
3 komentara

Samo tri tablete Tamiflua Britanku Samanthu Millard (19) umalo su koštale života. Zbog Tamiflua je djevojka ozbiljno oboljela. Samo 72 sata nakon uzimanja tableta za svinjsku gripu Samantha je završila u bolnici na aparatima koji su je održavali na životu. U bolnici je bila mjesec dana. Oboljela je od sindroma Stevens Johnson, zbog čega joj se gulila koža. Uz to Samantha je oslijepila. Testovi u bolnici pokazali su kako Samantha nije bolovala od svinjske gripe. Njezina majka namjerava tužiti servis javnog zdravstva, koji je njezinoj kćeri savjetovao uzimanje Tamiflua. Doktori vjeruju kako će trebati dvije godine da se Samantha oporavi, ali nisu sigurni da će joj se vratiti vid.
- Teško mi je. Ne mogu se okupati, odjenuti, čitati knjige i gledati televizor. Sjedim u svojoj sobi sa sunčanim naočalama i samo slušam televizor - kaže utučena djevojka.
Britanka sada svakoga sata mora kapati oči, a iz kuće ne smije izlaziti bez sunčanih naočala. Tvrtka Roche, koja proizvodi Tamiflu, ispitat će ovaj slučaj, no oni sumnjaju da je Tamiflu mogao potaknuti Stevens Johnson sindrom.

Možda vas zanima i ovo:
Message