Britanski ministar obrane smatra da se ruska invazija ne može zaustaviti | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Britanski ministar obrane pesimističan, smatra da se ruska invazija ne može spriječiti

Britanski ministar obrane  pesimističan, smatra da se ruska invazija ne može spriječiti

Sjedinjene Države traže potvrdu Ujedinjenog Kraljevstva da će pomoći jačanju istočnog krila NATO-a

VIDEO

Britanski ministar obrane priznao je da 'nije optimističan' u svezi nemogućnosti da se Putina uvjeri da ne napada Ukrajinu.

Ben Wallace otputovao je u Europu kako bi razgovarao s tamošnjim čelnicima o krizi i prikupio potporu za sankcije protiv Kremlja, dok Moskva nastavlja jačati svoju vojnu prisutnost na granici. Premijer Boris Johnson izjavio je ranije ovog tjedna da će Ujedinjeno Kraljevstvo poslati vojnike svojim saveznicima u istočnoj Europi ako Moskva nastavi s invazijom u narednim danima ili tjednima. Rusija poriče da planira invaziju.

Očekivanja SAD-a

Bijela kuća Joea Bidena objavila je u srijedu navečer svoj prvi pisani odgovor Rusiji, koja zahtijeva da se NATO ne širi dalje na istok. Moskva također traži jamstva da Ukrajini nikada neće biti dopušteno da postane članica vojnog saveza. Sjedinjene Države žele potvrdu Ujedinjenog Kraljevstva da će pomoći u jačanju istočnog krila NATO-a, od baltičkih država do Rumunjske i Bugarske na jugu, jačanjem vojne prisutnosti.

Izvještaji kažu da su britanski vojni dužnosnici u razgovorima o tome kako odgovoriti na zahtjev. Wallace je potvrdio da će se uputiti u Moskvu kako bi razgovarao sa Sergejem Šojguom, ruskim ministrom obrane, nakon što završi razgovore s čelnicima u Europi.

Zapadne zemlje u strahu od napada u Ukrajini, Zelenskij zahvalio Bidenu na pomoći
Zapadne zemlje u strahu od napada u Ukrajini, Zelenskij zahvalio Bidenu na pomoći

Prije nego što je krenuo na istok, rekao je da izgledi za rusku invaziju izgledaju sve vjerojatnije. Još uvijek postoji 'šansa' da se Rusija zaustavi, iako je upozorio da nije optimističan.

 Liz Truss, ministrica vanjskih poslova, rekla je da Ujedinjeno Kraljevstvo ne isključuje podršku osobnim sankcijama protiv Putina u slučaju ruske invazije, prenosi The Independent.

Na pitanje može li sebe vidjeti kako sankcionira Putina u tim okolnostima, Biden je odgovorio potvrdno. Truss je odgovorila na isto pitanje rekavši da Vlada 'ništa nije isključila'.

- Nismo isključili ništa u vezi sa sankcijama, a zapravo ćemo donijeti zakone kako bismo pooštrili naš režim sankcija i osigurali da smo u potpunosti sposobni pogoditi i pojedince i tvrtke i banke u Rusiji u slučaju napada. Ono što je važno jest da svi naši saveznici učine isto, jer ćemo kolektivnim djelovanjem, pokazujući Vladimiru Putinu da smo ujedinjeni, pomoći u odvraćanju ruskog prodora.

Vježbe u Bjelorusiji

 Rusija također skuplja vojnike u Bjelorusiji gdje izvode vojne vježbe. Bjelorusko Ministarstvo obrane priopćilo je u četvrtak da će vojnici otići nakon završetka vježbi. Razmještaj u Bjelorusiju, sjeverno od Ukrajine, dio je šireg vojnog jačanja u regiji.

- Na kraju inspekcije, vojne postrojbe i podjedinice Oružanih snaga Ruske Federacije napustit će teritorij Republike Bjelorusije-  priopćili su iz ministarstva.

Blizak Putinov saveznik poziva na diplomatsko rješenje krize
Blizak Putinov saveznik poziva na diplomatsko rješenje krize

Ruska rublja, koja je bila pod ozbiljnim pritiskom tijekom gomilanja ruskih trupa, porasla je u četvrtak za 1,1 posto nakon te izjave. Vježbe Allied Resolve podijeljene su u dvije faze i trebale bi trajati do 20. veljače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!
ČESTITKE DOBITNIKU

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!

Igrač je odigrao 10. kombinacija i uplatio 13,00 €. U večerašnjem izvlačenju 167.kola nije pogodio ništa te je osvojio 80.000,00 eura