Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
16 komentara

'Brkić i Karamarko tražili su da oni postave glavnog ravnatelja'

Orepić je u utorak izjavio da je od Milijana Brkića i Tomislava Karamarka pretrpio jake pritiske u smislu pokušaja kadroviranja. "To je politički pritisak kojem nisam popustio i zato sam tu gdje jesam"...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16 komentara

Bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić komentirao je navode tjednika Nacional da je Milijan Brkić navodno 2011. godine otkrio pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom.

Orepić je u utorak izjavio da je od Milijana Brkića i Tomislava Karamarka pretrpio jake pritiske u smislu pokušaja kadroviranja. "To je politički pritisak kojem nisam popustio i zato sam tu gdje jesam", kazao je Orepić ustvrdivši kako nije znao da je Brkić navodno odavao podatke iz istrage.

VASO DRUKER? Tajne istrage: Prijava protiv Brkića nije stigla do DORH-a?

Bivši ministar policije danas je za N1 pojasnio izjavu oko pritisaka iz HDZ-a.

"Izdvojit ću konkretan primjer, prvu noć nakon konstituiranja Oreškovićeve vlade, u 10 sati navečer, prije proglašenja vlade od gospodina Petrova dobio sam poziv da dođem u prostorije HDZ-a, a tamo su bili Petrov, Brkić i Karamarko. Rekli su mi : 'Ti ćeš biti ministar, a mi ćemo predložiti glavnog ravnatelja. Nisam na to pristao, bio sam spreman izaći pred ljude, to reći i povući se", prisjetio se Orepić.

Na pitanje koja je bila rekacija HDZ-ovaca, odgovorio je: "Oni su u tom trenutku popustili."
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message