Obavijesti

News

Komentari 113

"Ne namjeravam svaki dan reagirati na Todorićeve teze"

"Ne namjeravam svaki dan reagirati na Todorićeve teze"
4

Istaknuo je kako na Predsjedništvu nisu razgovarali o sastavu istražnog Povjerenstva za Agrokor i kada bi se ono moglo oformiti. Plenković kaže da je to na njihovom šefu Kluba i zastupnicima u Saboru

VIDEO

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković istaknuo je kako su raspravili niz aktualnih tema, među kojima su aktivnosti Sabora, Vlade, osvrt na 100 dana Vlade, gospodarska situacija...

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Završila sjednica Predsjedništva HDZ-a: Jedna od tema bila je i Istražno povjerenstvo za Agrokor Više na http://bit.ly/2xMeGMi Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on 2. listopada 2017


Na pitanje novinara o formiranju Istražnog povjerenstva za Agrokor, Plenković je istaknuo kako je HDZ za Istražno povjerenstvo, ali bez SDP-ovih uvjeta.
- Za nas je najvažnije da nema nikakvih povezivanja međusobno nepovezanih tema, a to je izbor ustavnih sudaca uz Povjerenstvo za Agrokor. HDZ je transparentan, ali ne da se to uvjetuje izborom ustavnih sudaca - rekao je.
Što se tiče optužbi Ivice Todoriće na račun Vlade, Plenković je rekao da ne namjerava svaki dan reagirati na nove teze i insinuacije.
- Vlada ima vrlo jasan put od dva temeljna interesa. Jedan je zaštita gospodarstva i financijskog sustava što podrazumijeva radna mjesta u koncernu, a i u brojnim društvima koji su vezani na njega. I drugi je funkcioniranje pravne države. Ako smo mi doživljavali pola godine od svih mogućih aktera koji govore da smo mi sve to napravili samo zbog jednog čovjeka i jedne obitelji, a sada svi ti isti ponovno govore nešto drugo, onda pretpostavljam da držimo jednu jedinstvenu liniju u zaštiti opće dobrobiti i da smo u pravu - rekao je.
Istaknuo je kako na Predsjedništvu nisu razgovarali o sastavu Povjerenstva i kada bi se ono moglo oformiti.
- To je na našem šefu Kluba i zastupnicima u Saboru da se dogovore s oporbenim kolegama - rekao je.

Na pitanje kako komentira izjavu srpskog ministra Vulina o građanskom ratu, Plenković je poručio kako ne treba skakati svaki put kad netko nešto kaže.
- Karakter Domovinskog rata, velikosrpska Miloševićeva agresija na Hrvatsku je neupitna i to smo rekli više puta. I za nas tu nema nikakvih dilema. A ostali politički akteri koji nas propitkuju da li se mi o tome moramo očitovati, pa nećemo mi baš svaki put kad bilo tko nešto kaže, skakati i ponavljati što je notorno i što su činjenice. Stav HDZ-a, Vlade i svih državnih institucija je jasan. Nikakav građanski rat nego upravo ono što su branitelji u Domovinskom ratu učinili, obranili Hrvatsku od agresije - rekao je.

Brkić: Vulinova je izjava o građanskom ratu neprihvatljiva

Milijan Brkić uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća ispred središnjice stranke u ponedjeljak je komentirao izjavu srpskog ministra obrane Aleksandra Vulina koji je rekao kako u "građanskom ratu postoje dvije izjave." Ranije tijekom dana Brkić je na svom Facebook profilu oštro osudio Vulina nazvavši ga "glasnogovornikom glinskog četnika."

- Nisam ga oštro osudio, samo sam rekao istinu. To je neprihvatljiva izjava jednog od dužnosnika Republike Srbije koji, po ne znam koji put, ponavlja jednu tezu, jednu laž da je u Hrvatskoj vođen građanski rat, a svi znamo, to je čak potvrdio i Haški sud svojim pravomoćnim presudama, da je u Hrvatskoj vođen obrambeni, oslobodilački i pravedan Domovinski rat. Znamo jako dobro tko je agresor. Hrvatske snage nikad nisu stupile na teritorij Republik Srbije nego su u koloni tenkova dolazili iz Beograda u Hrvatsku. Očito neka gospoda u Srbiji zaboravljaju da je Hrvatska samostalna država, da smo punopravna članica NATO saveza i EU, a oni se nikako s time ne mogu pomiriti, ali to je njihov problem, nije naš - poručio je Brkić.

Na pitanje novinara kako komentira optužbe Ivice Todorića i blogerski rat koji vodi s Vladom, Brkić je kratko poručio kako "kasno Marko na Kosovo stiže."

Sjednica je počela u 17 sati, a HDZ-ovci nisu bili raspoloženi za izjave već su šutke ulazili y središnjicu stranke. Na sjednici će se, među ostalim, raspravljati i o formiranju saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor, potvrdio je Branko Bačić prolazeći kraj novinara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...