Obavijesti

News

Komentari 95

Našli tijela dva dječaka: Oluja Sandy ih je istrgla majci iz ruku

Našli tijela dva dječaka: Oluja Sandy ih je istrgla majci iz ruku
7

Ukupno su do sada pronašli 98 poginulih. Samo u New Yorku ih je poginulo 40, a polovicu njih pronašli su na Staten Islandu kojeg je doslovce 'pregazio' vodeni zid

VIDEO

Broj poginulih u jednoj od najjačih oluja koje su ikada pogodile SAD samo u četvrtak se popeo za čak trećinu, na 98. Samo u New Yorku poginulo je 40 ljudi, a polovicu njih pronašli su na Staten Islandu, kojeg je 'pregazio' vodeni zid. Među poginulima na Staten Islandu su i djeca, dva brata, stara dvije i četiri godine, koje je bujica istrgla iz majčinih ruku nakon što je auto u kojem su bili zapeo u poplavi. Njihova tijela pronašli su blizu jedno drugoga na močvarnom području u četvrtak, javlja Reuters.

Njihova majka Glenda Moore (39) rekla je da je 12 sati vrištala na ulici nakon što je dječake odnijela bujica, ali okolni stanari joj nisu htjeli pomoći u potrazi. Nakon što su dječaci nestali njihova majka pokucala je na obližnja vrata i zatražila pomoć, ali rekli su joj da je ne poznaju te da joj neće pomoći. Pokušala je isto kod susjeda u blizini svoje kuće na Staten Islandu, ali kada je pozvonila ugasili su svjetlo i odbili odgovoriti. 

Kako je oluja oko nje bjesnila, sklonila se na sigurno. Vrištala je i gledala u vodu koja je odnijela djecu. Nakon 12 sati, u zoru, kad se vrijeme smirilo, smogla je snage da izađe na ulicu i zaustavi policijsko vozilo te da ih obavijesti što se dogodilo. 

Slijedi oporavak, nastavljene predizborne kampanje

Istočna obala sada se mora oporaviti, a najgore su prošli New York i New Jersey u kojima novi problem predstavlja nestašica goriva.

Predizborne kampanje nastavljene su, nakon što je Barack Obama svoju zbog oluje na nekoliko dana u potpunosti prekinuo. Obamu je podržao i gradonačelnik New Yorka, Michael Bloomberg, javlja BBC. 

Sandy je do obale SAD-a došla u noći s ponedjeljka na utorak i sa sobom donijela snažne vjetrove, poplave i nestanke struje. Oko 4.5 milijuna potrošača u 12 država je još uvijek bez električne energije. 

Nacionalna garda će stanovnicima New Yorka dostaviti milijun obroka i flaširanu vodu


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...