Obavijesti

News

Komentari 99

"Brojnima ide na živce da je HDZ jak i da će pobijediti"

"Brojnima ide na živce da je HDZ jak i da će pobijediti"
1

HDZ je snažan, pokazuje jedinstvo, izlazi uvijek kao pobjednik u ključnim političkim utakmicama i to ćemo uraditi i u budućnost”, poručio je predsjednik HDZ-a

VIDEO

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković u srijedu je smiješnima ocijenio novinarsko pitanje, kao i komentare u medijima, vezano uz navodni naputak članovima stranke da se na stranačkim skupovima plješće samo njemu i domaćinima skupa, ocijenivši protom kako velikom broju aktera na političkoj sceni "ide na živce” dobar rejting HDZ-a i to što će, kako je rekao, uvjerljivo pobijediti na izborima za Europski parlament.

Plenković je u izjavi novinarima rekao kako nema pojam o bilo kakvom naputku o pljeskanju na stranačkim skupovima te na primjedbu novinara kako je primijećeno da su na pojedinim skupovima nekim od članova pljeskalo jače nego njemu odgovorio: "Ne znam imate li neki aplauzometar... Odakle vam to sve?”

"Ja mislim da jednom velikom broju aktera na hrvatskoj političkoj sceni jako ide na živce da HDZ stoji na oko 30 posto - 28,4, 28,8, 29,2, koliko god hoćete - da će uvjerljivo pobijediti na europskim izborima jer je najozbiljnija politička stranka”, poručio je Plenković uoči redovitog polugodišnjeg susreta s veleposlanicima zemalja članica EU koji se održava u povodu rumunjskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Podsjetio je da je, kada je postao predsjednik stranke, najavio da će transformirati i stranku i državu te je naglasio da je stranka sada konsolidirana, poručivši da će HDZ i u budućnosti pobjeđivati u ključnim političkim utakmicama.

"Što se tiče HDZ-a – dakle, da bude sasvim jasno, kada sam postao predsjednik HDZ-a rekao sam da ćemo transformirati i Hrvatsku i HDZ. To radim vrlo jasno i vrlo čvrsto, naravno na bolje”, ustvrdio je.

"Ako pogledate stranku danas i stranku prije - imamo novi moderan statut, imamo predsjednicu države, vladu, parlamentarnu većinu, čak i promijenjenu strukturu parlamentarne većine, uvjerljivo vodimo na razini županija, pola jedinica lokalne i područne samouprave su, što se tiče HDZ-a, naši”, dodao je.

Vezano uz konsolidaciju stranke u financijskom smislu u odnosu, kako je istaknuo, na minus koji je zatekao i pluseve koje stranka ima danas, poručio je: "Volio bih da se netko drugi pohvali s tim rezultatima”.

"HDZ je snažan, pokazuje jedinstvo, izlazi uvijek kao pobjednik u ključnim političkim utakmicama i to ćemo uraditi i u budućnosti”, poručio je predsjednik HDZ-a.

Na ponovljeni upit novinara ima li zabrana pljeskanja, Plenković je ocijenio da su "malo smiješna pitanja, kao i ti komentari”.

Novinari su ga potom pita i tko su ti "neki” kojima smeta dobar rejting stranke, a Plenković je odgovorio kako ih ima "koliko hoćete”.

"Imate ih koliko hoćete, gledajte koliko ima nesretnika”, rekao je.

Plenković: Hrvatska kontiunirano raste i to je najvažnije

BDP porastao za 2,6 posto, no rast je sporiji nego godinu prije
BDP porastao za 2,6 posto, no rast je sporiji nego godinu prije

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u srijedu da preliminarni podaci DZS-a o rastu hrvatskog BDP-a u 2018. dokazuju realističnost Vladinih prognoza, pri čemu je najvažnije da Hrvatska kontinuirano raste, poručivši da očekuje da će i agencije za kreditni rejting valorizirati Vladine napore.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.