Obavijesti

News

Komentari 10

Brrrr! Proljeće, a vani minusi... Ni vikend ne izgleda ništa bolje

Brrrr! Proljeće, a vani minusi... Ni vikend ne izgleda ništa bolje
3

Najhladnije je jutros u 6 sati bilo u Bednji u kojoj je izmjereno -3,3 stupnja Celzijeva. U Otočcu je mjereno -2,6 stupnjeva, u Daruvaru -2,5, u Krapini i Varaždinu -1,8, a u Zagrebu -0,4 stupnja

VIDEO

Službeno danas, 20. ožujka u 16:33 počinje proljeće. Danas će dan i noć biti jednake duljine što označava proljetnu ravnodnevnicu, a od danas pa nadalje svaki dan će biti to duži. Ipak, temperature baš i nisu u znaku proljeća. Iako je u većini zemlje dan počeo sunčano, jutarnje temperature u dijelovima Hrvatske su u minusu.

- Pretežno sunčano, uglavnom u Istri lokalno s umjerenom naoblakom. Ujutro u unutrašnjosti većinom slab mraz, a moguća je lokalno i magla. Vjetar na kopnu slab. Na moru će umjerena do jaka bura slabjeti te sredinom dana okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 13 i 18 °C - prognoza je DHMZ-a za srijedu.

Najhladnije je jutros u 6 sati bilo u Bednji u kojoj je izmjereno -3,3 stupnja Celzijeva. U Otočcu je mjereno -2,6 stupnjeva, u Daruvaru -2,5, u Krapini i Varaždinu -1,8, a u Zagrebu -0,4 stupnja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hladno jutro u Hrvatskoj 00:23

U većini Hrvatske danas je na snazi žuti meteoalarm što zbog niskih temperatura u unutrašnjosti, što zbog jakog vjetra na Jadranu. 

- Budite na oprezu zbog niskih temperatura koje se očekuju. Mogući su neki zdravstveni rizici kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika - piše DHMZ.

Nakon srijede stiže promjenjivo vrijeme s izmjenom sunčanih i oblačnih razdoblja, a najviše šanse za kišu su u petak. Promjenjivo vrijeme nastavlja se i za vikend, a stiže i pogoršanje vremena. Od subote nas očekuju jače oborine sa sjeverozapada, a u noći na nedjelju u gorju bi mogao padati snijeg. Ozbiljnije zahlađenje nastavit će se i sljedećeg tjedna, najavljuju za Hrvatsku norveški meteorolozi yr.no. Prema Norvežanima, od ponedjeljka bi nas ujutro mogli dočekati i minusi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije