Obavijesti

News

Komentari 186

Brucošijada u Splitu: Studenti se zabavljali uz Cecine hitove

Dijelu gostiju nije se svidjelo što se u menzi studentskog doma koji nosi ime prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, osam dana uoči obilježavanja vukovarske žrtve, puštaju cajke

VIDEO

U splitskoj menzi menzi 'Kampus' u sklopu studentskog doma dr. Franjo Tuđman u Splitu, prošli petak održala se brucošijada. Iako je studente prema najavi trebala zabavljati samo grupa 'Magazin' pojavio se još jedan bend koji brojnima nija baš nije po volji.

Dijelu gostiju, naime, nije se svidjelo što se u menzi studentskog doma koji nosi ime prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, osam dana uoči obilježavanja vukovarske žrtve, puštaju cajke, posebno one u izvedbi Arkanove udovice.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, kao jedan od organizatora, naknadno se oglasio priopćenjem  pravdajući se da su znali samo da će nastupiti Magazin, ali da nisu bili upoznati s bendom koji će nastupati nakon, kao ni sa ‘gostom iznenađenja’ pa time ni s njihovim repertoarom.

Prenosimo priopćenje u cijelosti:

"Drage kolegice i kolege studenti,

s obzirom na postavljena pitanja te iskazana nezadovoljstva od strane nekih kolega na temu izvođenja turbo-folk glazbe (osobito pjesme Svetlane Ražnatović Cece) na nedavno održanoj Sveučilišnoj brucošijadi, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu ima se potrebu očitovati akademskoj i široj javnosti.

Kao najviše predstavničko tijelo studenata na Sveučilištu u Splitu, potpuno razumijemo prirodu nezadovoljstva kolega, osobito zato jer se nalazimo u tjednu obilježavanja ratnih stradanja Vukovara i Škabrnje.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu jest bio suorganizator sveučilišne brucošijade, no, zaduženja pod njegovom odgovornošću bila su produkcija (financiranje bine, razglasa, rasvjete) te otkup karata za studente. Kao surganizator, jednako kao i svi studenti posjetitelji brucošijade te šira splitska javnost, bili smo upoznati jedino s nastupom grupe “Magazin”, no, nismo bili upoznati s bendom koji će nastupati nakon, kao ni sa “gostom iznenađenja”.

Sukladno tome, nismo bili upoznati niti s izborom pjesama, kojeg ovim putem osuđujemo jer smatramo da mu nije mjesto u akademskoj zajednici ni na prostoru Sveučilišta – ne samo u tjednu obilježavanja ratnih stradanja nego nikada.

S obzirom na sve navedeno, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu ovim se putem ograđuje od glazbenog programa nakon nastupa grupe Magazin te se za isti ne smatra odgovornim, dok svako izvođenje pjesama dotične pjevačice – najstrože osuđuje".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21