Obavijesti

News

Komentari 124

Bruh od 10 kg: ''Prerizično je da ga pošaljemo na operaciju''

Bruh od 10 kg: ''Prerizično je da ga pošaljemo na operaciju''
2

Mili Dedakoviću Jastrebu bruh se proteže od kuka do kuka te od prsne kosti do ispod pupka. Zbog brojnih dijagnoza i fizičkog stanja nitko ga ne želi operirati

VIDEO

Tek što se malo oporavio i pokušao koliko toliko normalno živjeti, legendarni zapovjednik 204.brigade i obrane Vukovara Mile Dedaković Jastreb (64) opet se mora izboriti za svoj život.

Sredinom prošlog mjeseca liječnici KBC-a Zagreb dijagnosticirali su mu golemi bruh težak 10 kilograma koji se proteže od kuka do kuka i gotovo od prsne kosti do duboko ispod pupka. Što je najgore, po tom golemom bruhu su prije nekoliko dana počele izbijati i tvrde kvrge veličine šake.

Kako nam kaže njegova supruga Tereza (50), nitko od liječnika ne želi ga operirati jer je, tvrde, riječ o operaciji iznimno visokog rizika.

- Nakon što se oporavio i iščupao iz onog teškog psihofizičkog stanja 2012. godine, kad je plesao na rubu smrti, Jastrebu je opet jako loše. Kirurg s Rebra ga je pogledao, a kad je vidio sve papire i njegove silne dijagnoze, uhvatio se za glavu. Rekao je kako se ne usudi otvarati ga jer ni jedan organ nije zdrav i boji se da mu se ne probudi iz narkoze - govori očajna Dedakovićeva supruga.

24sata

I sam Jastreb psihički opet nije dobro. Potpuno je potonuo, ne komunicira ni s kim i zatvorio se u svoj svijet. Zbog slabosti i straha od pada ne usudi se hodati, izaći iz stana, a kamoli šetati novigradskom rivom.

- Prije 10-ak dana pao je ispred ulaza na beton i sav se izudarao. Sva sreća da su naišli dečki iz Elektre koji su mi ga pomogli odnijeti gore u stan. Bila bih presretna da može izaći, prošetati, sjesti na klupe kojih je puno uz rivu. No on je toliko slab te se ne usudi uzeti štake i izaći iz stana. A psihički je jako loše, kao fikus, i zaista nisam pametna što da napravim i kako da mu pomognem - nemoćno sliježe ramenima Tereza. Probat će mu, kaže, nabaviti steznik koji pridržava bruh, no s obzirom na veličinu, morat će mu se raditi po mjeri.

- Da bi mu se to izradilo po mjeri, moram ga staviti u auto i odvesti u tu ortopedsku radnju u Zadar, a on se i tome opire. Osim tog steznika, za sada ne vidim drugo rješenje i ne znam kako da mu olakšam. Taj bruh je toliko velik da ga fizički smeta te ne može sjediti, ležati ni hodati. Uz sve to, ne znam kad ga može zakačiti i neki virus ili bakterija jer me čak i profesor s Vuka Vrhovca upozorio da ga može ubiti i temperatura od 37 stupnjeva. Da ne govorim da mu je imunitet nikakav - govori Tereza dodajući kako ga ne smije ostaviti ni pet minuta bez nadzora.

Iako se hrani zdravo, jede puno zelenja i lešo hranu, izgleda da mu je kila počela pritiskati i crijeva. Problemi sa stolicom sve su češći.

- Njegove zatvore pripisivali smo usporenom metabolizmu, ali izgleda da mu probleme stvara ta odvratna, velika kila. Uz sve to, prošli mjesec prebolio je i atipičnu upalu pluća te se jedva izvukao. To je jedna konstantna borba za život, opstanak i održavanje na životu - svjedoči Tereza. Dodaje da će mu što hitnije dogovoriti ultrazvuk abdomena u zadarskoj bolnici, a nada se i moli da joj netko od stručnjaka da neki savjet kako da pomogne i olakša život bolesnom suprugu.

Ovo je prva godina da nije pogledao Kolonu sjećanja

Upravo zbog teško bolesnog supruga, Tereza je prodala sve i kupila maleni apartman u Novigradu kraj Zadra. No iako mu morski zrak, borova šuma i blizina Velebita gode, Jastreb se nije oporavio. Prvi put ove godine nije gledao ni prijenos Kolone sjećanja iz Vukovara.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca