News

Komentari 12

Brutalno ubio Hrvata, Mađara i Srbina: Nasmijani ubojica Čaba Der osuđen na 40 godina robije

Brutalno ubio Hrvata, Mađara i Srbina: Nasmijani ubojica Čaba Der osuđen na 40 godina robije

Čaba Der ubio je hrvatskog poduzetnika u Amsterdamu, mađarskog biznismena u Budimpešti i muškarca u Beogradu. Ostavio je krvavi trag u cijeloj EU, a nakon ubojstava je išao na odmore u ljetovališta i snimao se

Viši sud u Beogradu osudio je danas Čabu Dera na 40 godina zatvora zbog ubojstva Nebojše Markovića u beogradskom naselju Banovo Brdo siječnju 2019., a Alana Ciglera na četiri godine zatvora jer mu je pomogao da pobjegne nakon ubojstva, piše Kurir

POGLEDAJTE VIDEO: Zloglasni krvnik dobio 40 godina robije

Deru je presuda izrečena u odsustvu jer je u pritvoru u Budimpešti gdje se protiv njega vodi postupak za dva ubojstva 2018. dok je Cigler u Beogradu u pritvoru koji mu je sud danas produžio do upućivanja na izvršenje kazne.

Der je osuđen kao neposredni izvršitelj teškog ubojstva na podmukao način, a Cigler jer mu je pomogao nakon izvršenja kaznenog djela da pobjegne odvozeći ga za mjesta ubojstva "puntom".

Sud je zaključio da Cigler nije bio svjestan niti je znao da Der planira ubiti Markovića već je mislio da eventualno želi zaplašiti da bi mu navodno vratio neki dug.

Ovo je prvostupanjska presuda na koju i obrana i tužiteljstvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Srbiji.

Der je priznao ubojstvo u izjavi istražnim organima prilikom saslušanja u mađarskom pritvoru dok je Cigler djelomično priznao, odnosno, potvrdio je da ga je vozio autom na Banovo Brdo, ali je osporavao da je znao da će ubiti Markovića.

Jedan list je objavio ovu Derovu izjavu u kojoj je naveo da je Markovića ubio kako bi predodredio da on sam bude ubijen. Navodno je saznao da je Marković bio zadužen da preda novac plaćenom ubojici za njegovu likvidaciju koja je prethodno već bila pokušana u Budimpešti.

Cigler tvrdi da ga je Der doveo u zabludu tražeći od njega samo prijevoz do Subotice, da bi onda promijenio plan, pa tražio da ga vozi i do Banovog Brda, gdje je izvršio ubojstvo i uvukao njega (Ciglera) u teško kazneno djelo. Ovo je potvrdio i Der u svom iskazu mađarskoj policiji, ispričavajući se Cigleru što mu je tražio da mu pravi društvo, a onda ga uvukao u teško kazneno djelo.

Zbog ubojstva mađarskog biznismena u Amsterdamu Der je u Budimpešti prvostupanjskom presudom osuđen na doživotni zatvor. Der je i Amsterdamu ubio i hrvatskog biznismena Ivana Serdarušića u talijanskom restoranu što je zabilježeno i na snimkama nadzornih kamera. Pucao je u njega i jednostavno odšetao.

Der je nakon bjekstva iz Srbije uhićen po potjernici u Pragu početkom ožujka 2019. odakle je izručen Mađarskoj. Prije tri godine izašao iz zatvora gdje je robijao zbog ubojstva kriminalca Branislava Jelačića 2004.

Uhićen je u Pragu 1. ožujka, a pored Srbije koja ga traži zbog ovog ubojstva njegovo izručenje su tražile i Španjolska, Nizozemska i Mađarska kojoj je izručen 18. srpnja 2019.

Tereti se za ubojstva u spomenutim državama koje su tražile njegovo izručenje.

Cigler je uhićen u Subotici nedugo poslije ubojstva Markovića. On je vozio automobil kojim se Der dovezen na mesto zločina i kojim su zajedno pobjegli nakon likvidacije Markovića.

I on je 2018. izašao s višegodišnje robije i tri mjeseca kasnije se opet našao iza rešetaka.

Najčitaniji članci