News

Komentari 15

'Brzina rada Sabora ovisi o zastupnicima, a ne o meni'

'Brzina rada Sabora ovisi o zastupnicima, a ne o meni'

Sabor je zaključio ovotjedni rad. Zastupnici se u klupe vraćaju u utorak 7. srpnja. Dnevni red nadopunjen je s 27 točaka, a njih 10 je u hitnom postupku

Sabor je ovotjedni rad zaključio nešto iza 14 sati. Zastupnici se u klupe vraćaju u utorak 7. srpnja. Dnevni red nadopunjen je s 27 točaka , a njih 10 je u hitnom postupku. 

Davorin Mlakar (HDZ) podsjetio je predsjedavajućeg da prema Ustavu Sabor redovita sjednice može trajati još osam radnih dana. Naime, Ustavom je određeno da ljetna stanka u radu Sabora traje od 15. srpnja do 15. rujna. 

- Predložili ste 27 točaka dnevnog reda, a podsjećam da na dnevnom redu već imamo 48 neodrađenih točaka dnevnog reda što sve zajedno čini 75 točaka. Pitanje je kome to treba kada smo svjesni da 80% ovog dnevnog reda u ovoj sjednici ne možemo odraditi - upitao je Mlakar. 

Predsjedavajući Josip Leko mu je uzvratio:

- Na dnevnom redu su sve točke koje su ušle u proceduru. Brzina odlučivanja i odrađivanja ne ovisi o predsjedniku Sabora nego o zastupnicima. Prema tome osigurat ćemo da imate dovoljno vremena - rekao je Leko. 

Najčitaniji članci