News

Komentari 297

Bulj: Pa više je policije nego u doba Kraljevine Jugoslavije! Stožeraši su nam ukrali Alku

Bulj: Pa više je policije nego u doba Kraljevine Jugoslavije! Stožeraši su nam ukrali Alku

A zamislite, na Bačvicama nema korone, kao ni kada se otvarao Pelješki most. Nema je ni kada su izbori. Kad vidi HDZ-ovu iskaznicu, korona krepa, rekao je Miro Bulj oči Sinjske alke

Stožeraši su nam ukrali dane Alke i Velike Gospe. Oni se rugaju s nama, nije im ovo ćaćino. Njima je Miro Bulj najveći problem. Preko bolesti nameću teze koje imaju doticaja s fašizmom. Ja sam bio vojnik 18 godina, toliko sam cjepiva primio da sam konzerviran za idućih 3000 godina. Danas ispada da je najvažnije pitanje tko se cijepio, a tko nije, a mislim da ljudi imaju demokratsko pravo da biraju. Alka će proteći u redu, ja to znam, kazao nam je Miro Bulj, gradonačelnik Sinja uoči održavanja 306. Sinjske alke.

'Kad vidi HDZ iskaznicu, korona krepa'

Revoltiran je zbog epidemioloških mjera kojima je određeno kako u gledalištu na trkalištu može biti samo 2500 od mogućih 5000 gledatelja.

Također, zahtjevao je da se rad ugostiteljskim objektima produži i iza ponoći.

No, Nacionalni stožer civilne zaštite odbio je njegove apele jer smatraju da ne mogu selektivno popuštati mjere.

- Proteklih dana više je bilo interventne i policije po Sinju nego u doba Kraljevine Jugoslavije. Ni tada nije bilo ovoliko žandara kao što ih sada ima u mojoj državi Hrvatskoj. Znate li samo koliko je puta inspekcija dolazila ovih dana provjeravati drže li se svi mjera. Nikad veći pritisak na grad nije bio. A zamislite, na Bačvicama nema korone, kao ni kada se otvarao Pelješki most. Nema je ni kada su izbori. Kad vidi HDZ-ovu iskaznicu, korona krepa - kazao je Bulj zabrinut jer sve više mladih ide navečer preko granice u Bosnu i Hercegovinu kako bi uživali u noćnom životu.

Smatra kako je su ti mladi po cestama veća opasnost nego bolest.

- Naši ugostitelji, diskoteke i OPG-ovci ne mogu zaraditi za kruh ovih dana. Sve ovo je nerazumno i graniči s diktaturom. Ali mi se ne damo. Pijaca je u subotu navečer bila puna. Pjevalo se po ulicama. Došlo je oko pet tisuća mladih hodočasnika iz splitskog 'bazena'. Ali ti mladi nisu imali gdje otići na zahod kad su u noći stigli u Sinj. Bio ih je pun park - kazao je Bulj osvrnuvši se na hodočašće mladih koji su u subotu nevečer krenuli iz solinskog Prasvetišta Gospe od Otoka put Svetišta Gospe Sinjske.

Okrenut će 50-ak janjaca i odojaka

U Sinju je najavljen dolazak predsjednika Zorana Milanovića, premijera Andreje Plenkovića te predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Sva trojica, kao i ostali državnici su trenutačno na godišnjem odmoru, ali radnom.

Prekinuli su ljetovanje i zbog obilježavanja Vojno-redarstvene operacije Oluje u Kninu. 

Inače, usprkos epidemiološkim mjerama, Sinj je od jutra pun ljudi, a u obližnjem parku već su se počeli vrtiti janjci i odojci.

Kako nam kažu ugostitelji, danas tijekom dana 'okrenuti' 50-ak komada. 

Poteklih dva dana održane su Bara i Čoja.

Baru je osvojio alkar Tino Radanović s osam punata, dok je u Čoji pobjedio Ivo Zorica, također s osam punata.

Najčitaniji članci