Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
44 komentara

Buljević: Hrvatska vojska može zadovoljiti sve standarde

Oružane snage pokazale su spremnost, a ovom uspješno provedenom međunarodnom vojnom vježbom pokazuje se i prjateljstvo između Hrvatske i Slovenije, rekao je ministar

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
44 komentara

Oružane snage pokazale su spremnost, a ovom uspješno provedenom međunarodnom vojnom vježbom pokazuje se i prjateljstvo između Hrvatske i Slovenije, rekao je ministar obrane Josip Buljević, koji je prvi puta sudjelovao na međunarodnoj vojnoj vježbi "Štit 16", na rtu Kamenjak koja je do sada provedena 29 puta.

Ministar je dodao da ta vježba jača Hrvatsku, pokazuje suradnju s lokalnom zajednicom,jača NATO savez u ovom dijelu Europe te pokazuje prijateljstvo između Hrvatske i Slovenije.U sklopu svog boravka rekao je i da je izvoz oružja Hvatske jedna od značajnijih gospodarskih djelatnosti.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Dreamstime

- Mi ćemo po svim međunarodnim kontrolama i standardima i dalje vršiti nadzor nad time i pomoći razvoj hrvatske vojne industrije. Hrvatska vojska je opremljena tako da može zadovoljiti sve standarde i zahtjeve koji se pred nju postavljaju kao članica NATO saveza, a uvijek može bolje i trudit ćemo se da bude bolje - rekao je ministar, dodajući da oružane snage imaju oko 15.000 pripadnika.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Dreamstime

Vojna vježba "Štit 16" s bojnim gađanjima ciljeva u zračnom prostoru okupila je preko 620 sudionika iz Hrvatske i Slovenije, a riječ je o vježbi s najdužom tradicijom u Oružanim snagama Hrvatske, koja se u početku održavala i dva puta godišnje.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message