Obavijesti

News

Komentari 6

Bura i snijeg otežavaju promet, slično vrijeme će biti za vikend

Bura i snijeg otežavaju promet, slično vrijeme će biti za vikend
5

Na slatinskom području u petak od oko 8,30 do 8,45 sati padao je gusti snijeg, a vozači su se jedva probijali prometnicama. Snijeg je zatrpao i neke dijelove Europe

VIDEO

Na podravskom dijelu Slavonije u četvrtak je jako zasniježilo te je na slatinskom području od oko 8,30 do 8,45 sati padao gusti snijeg, a vozači su se jedva probijali prometnicama. U nepunih 15 minuta na ceste je palo desetak centimetara novog snijega koji su cestari odmah očistili i osigurali siguran prolazak motornim vozilima na svim važnijim prometnim pravcima. Na prometnicama na Papuku palo je i više od 10 centimetara snijega pa se na tim cestama nije moglo voziti bez zimske opreme. Tijekom dana stanje se stabiliziralo.

HAK je izvijestio kako je zbog jake bure dionica Jadranske magistrale od Senja do Svete Marije Magdalene zatvorena za autobuse na kat, kamp prikolice, motocikle i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Snijeg otežava vožnju ponegdje u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji, a vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme. Dodali su kako treba opreznije voziti i u unutrašnjosti zemlje zbog mogućnosti poledice.

Snijeg i na sjeveru Jadrana

Slično vrijeme će biti u petak i u subotu u cijeloj zemlji.

- U petak popodne možemo očekivati obilniji snijeg, najviše u Lici i Gorskom kotaru te na sjeverozapadu zemlje. Visina će biti od pet do deset centimetara. Niti Jadran se neće izvući. Danas će biti oblačno. Veći dio oprat će kiša, a sjeverni dijelovi mogu očekivati i snijeg - rekla je dežurna prognostičarka u Meteo centru. Meteorolozi predviđaju da će snijeg prestati padati u subotu popodne. Temperature u unutrašnjosti niti ovih dana se neće penjati iznad nule, a u kotlinama u Lici i Gorskom kotaru mogu pasti i na minus 14 stupnjeva.

Snijeg zameo Europu

Velike probleme u prometu stvara snijeg koji je tijekom četvrtka napadao u Bugarskoj, Češkoj, Belgiji i Grčkoj. Neke željezničke linije u Češkoj su prekinute, a zbog niskih temperatura prekinut je promet na autocestama.  Belgijske službe su u pripravnosti zbog najavljenog snijega.

U Češkoj se temperatura spustila na minus 31 Celzijev stupanj zbog čega su zatvorene brojne ceste. U nekim dijelovima zemlje stanovnici su zbog snijega ostali bez električne energije. Vozači koji su se zatekli u Bugarskoj zbog obilnog snijega su ostali zarobljeni na cestama. Sofija je prometnom kolapsu.

Snijeg je zabijelio i sjever Grčke. U sedam regija zatvorene su škole. Zbog snažnog vjetra u prekidu su neke trajektne linije u Egejskom moru, piše index.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Iranskom predsjedniku ugrožen je život, spasioci probijali se do njega po gustoj magli: 'Molite!'
SRUŠIO SE HELIKOPTER

Iranskom predsjedniku ugrožen je život, spasioci probijali se do njega po gustoj magli: 'Molite!'

Loše vremenske prilike ometaju spasilačke službe da dođu do mjesta gdje se prisilno sleitio helikopter u kojem je bio iranski predsjednik

VIDEO Gusti dim u Zagrebu, gori tiskara na Trešnjevci: 'Vidio sam samo dim i vatrogasce'
UPUTILI OSAM VOZILA

VIDEO Gusti dim u Zagrebu, gori tiskara na Trešnjevci: 'Vidio sam samo dim i vatrogasce'

Na gašenje požara upućeno je osam vozila. Vatrogasci su nam potvrdili da je požar pod nadzorom te da se radilo o požaru stroja
Kako su se upoznali Plenković i samozatajna Ana: Spojio ih je Sabor, svadba je bila intimna...
RIJETKO SE POJAVLJUJE

Kako su se upoznali Plenković i samozatajna Ana: Spojio ih je Sabor, svadba je bila intimna...

Ana Maslać Plenković i hrvatski premijer imaju troje djece. Ne ističe se u političkim kampanjama i u javnosti se pojavljuje iznimno rijetko