Obavijesti

News

Komentari 173

Burića izvela straža nakon što je 'digao tlak' Vladimiru Šeksu

Burića izvela straža nakon što je 'digao tlak' Vladimiru Šeksu
3

Šeks je 'poludio' nakon što je Dinko Burić rekao da od čovjeka koji je poznat po rečenici "locirati, identificirati, uhititi, transferirati" ne može očekivati ništa moralno

VIDEO

Dinko Burić (HDSSB) ponovno je podigao buru u Saboru, a nakon opomene, oduzimanja riječi predsjedavajući Vladimir Šeks prekinuo je sjednicu i izbacio ga iz sabornice. Sve je kulminiralo kada je Burić u Saboru ponovio da je upravo Šeks, mimo odluke Sabora, promijenio tekst ustavnih promjena odnosno u pročišćenom tekstu Ustava promijenio redoslijed članaka pa se mnogi zakoni pozivaju na krive ustavne odredbe. Ustvrdio je da se od 116 zakona, koje je Sabor donio, zbog Šeksove slučajne pogreške ili šlamperaja 103 zakona pozivaju na nepostojeće odredbe Ustava. Burić je izvijestio i da je na taj problem u svom izvješću upozorio i Ustavni sud, koji je ustvrdio da se u tekst Ustava neovlašteno zadiralo te da je zbog toga imamo "povećani stupanj pravne nesigurnosti, ali i da je ozbiljno narušeno načelo vladavine prava".

- Zbog svega što se napravili, pozivam vas da iz moralnih razloga date ostavke na sve dužnosti u Saboru, da se ispričate zastupnicima i javnosti te da nadoknadite i materijalnu štetu koju je ona bezvrijedna knjižica koju nazivate Ustavom prouzročila građanima koji su je kupovali po 69 kuna - rekao je Burić. Iako ga je Šeks pokušao ušutkati, Burić je nastavio:

- Teško je očekivati od čovjeka koji je poznat po rečenici locirati, identificirati, uhititi, transferirati" bilo što moralno. Pozivam vas da se što prije povučete s političke scene jer je sve očitije da gubite kompas i time nanosite sve veću štetu sebi i cijelog zemlji - kazao je. Predsjedavajući Šeks je Buriću uzvratio da je "neznanje koje je pokazao, zaprepašćuje". Kazao je da ga neznanje ne opravdava, ali i napomenuo da nije on samovoljno izdao pročišćeno tekst već da ga je jednoglasno ustvrdio Odbor za Ustav. Dinko Burić ponovno se dotaknuo Šeskove sintagme, na što je predsjedavajući izgubio živce.

- Dosta je vaših kleveta! Dosta! Izvolite sjesti, - vikao je Šeks.

Burić mu je uzvratio da za njega više nije dovoljno ambulantno već da će mu trebati i stacionarno liječenje, jer svaka ovisnost uzima svoj danak.

HDZ-ovke Đurđica Sumrak i Sunčana Glavak tražile su zaštitu od Burićevog verbalnog terora i psihičkog maltretiranja.

Izletio i Vinković

Mir u sabornici nije dugo potrajao. Nakon Dinka Burića, Šeks je iz sabornice izbacio i njegovog stranačkog kolegu Zorana Vinkovića. On se tijekom rasprave o izmjenama zakona o dječjem doplatku ponovno inzistirao da Sabor raspravlja o izvješću Ustavnog suda.

Šeks: Ne pamtim ovakve opstrukcije

- U ovom Saboru 20. godina nismo imali ovakve pokušaje opstrukcije niti su zabilježene ovakve uvrede koje se dijele predsjedavajućem - rekao je Vladimir Šeks. Opravdavajući svoje postupke kazao je kako ne može i ne smije tolerirati takvo ponašanje bilo kojeg zastupnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature