Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Burić: Imam malignu bolest, ali ja vjerujem u svoje ozdravljenje

Nisam nestao, povukao sam se u mirniju fazu života na lokalnoj razini, prvenstveno zbog zdravlja, koje je bilo i osnovni motiv da sam preokrenuo prioritete u životu, kaže Dinko Burić

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
10 komentara

Osim političkih bitaka, Dinko Burić vodio je i onu – za zdravlje. Suočio se prije točno dvije godine s malignom bolešću, non-Hodgkinovim limfomom, piše Večernji list.

Teška dijagnoza nije ga spriječila da tri mjeseca kasnije uvjerljivo osvoji drugi mandat na čelu Belišća.

- Nisam nestao, povukao sam se u mirniju fazu života na lokalnoj razini, prvenstveno zbog zdravlja, koje je bilo i osnovni motiv da sam preokrenuo prioritete u životu. Vjerujem u ozdravljenje. Suočiti se s malignom bolešću nije jednostavno, a ja sam neizmjerno zahvalan dragom Bogu na snazi koju mi je dao da je prihvatim, na obitelji koja mi je najveća potpora i na krugu pravih prijatelja. Trebala su mi dva-tri dana da dođem k sebi, ali onda sam je zaista iskreno prihvatio i zahvaljivao na svakome danu do tada, na supruzi, predivnoj djeci i unučadi, i molio se za još vremena pa koliko ga bude. I dakako, postao sam svjestan da se moram i liječiti, a ono što mi je jako važno – uspio sam maknuti iz glave pitanje “zašto”. Stalno sam si govorio “ne pitaj zašto, nego prihvati zato”. Tako treba biti. Uvijek sam osjećao onu posebno važnu poruku iz Biblije koja nam je svima dana: ne boj se, nisi sam – rekao je Burić. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message