Obavijesti

News

Komentari 388

U sukobu na Kosovu najmanje 6 ozlijeđenih, osmero je uhićenih: 'Ne nasjedajte na provokacije...'

U sukobu na Kosovu najmanje 6 ozlijeđenih, osmero je uhićenih: 'Ne nasjedajte na provokacije...'
4

Kosovska policija je priopćila da je u ranim jutarnjim satima započela policijsku operaciju "u cilju realizacije strateških ciljeva na sprječavanju kaznenih dela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe"

VIDEO

Uživo, drama na Kosovu: 

  • 13.10 Kosovska policija najavila je završetak akcije borbe protiv krijumčarenja koja je bila danas u nekoliko gradova.
    Dok je u drugim gradovima to išlo glatko, na sjeveru Kosova, naseljenom većinskim srpskim stanovništvom, bilo je otpora stanovnika, a prema podacima policije građani na sjeveru zemlje su ih napali šok bombama, ručnim bombama, plinskim bocama i petardama.

    - Završena je policijska operacija u regiji Prištine, Peći, Južne Mitrovice i Sjeverne Mitrovice. Ozlijeđeno je šest policajaca, od toga pet Albanaca i jedan Srbin. Dok je u svim drugim regijama policijska operacija prošla bez problema, u Sjevernoj Mitrovici organizirano su se okupile kriminalne grupe, napravile blokade na putevima sa raznim prevoznim sredstvima, koristile plinske boce, šok bombe, vatreno oružje i ručne bombe, sa ciljem ometanja i napada na carinu i policajce koji su bili na dužnosti - navodi se u priopćenju kosovske policije.

    Kako se navodi u priopćenju, do sada je uhićeno osam osoba: R. K. (1957) kosovski Albanac, muškarac iz Peći; A. K. (1979) kosovski Albanac, muškarac iz regije Prištine; M.N. (1990) kosovski Albanac, muškarac iz regije južne Mitrovice; I.Z. (1982) kosovski Albanac, muškarac iz regije južne Mitrovice; A.D. (1995) kosovski Albanac, muškarac iz regije južne Mitrovice; M. DŽ. (1958) kosovski Bošnjak, muškarac iz sjeverne Mitrovice; I. H. (1975) kosovski Albanac, muškarac iz sjeverne Mitrovice; M. L. (1978) kosovski Srbin, muškarac iz sjeverne Mitrovice.

  • 12.44 Premijer Kosova Albin Kurti reagirao je nakon akcije kosovske policije u Sjevernoj Mitrovici i Zvečanu i pozvao na smirivanje situacije uz poruku da je akcija završena. 
    - Rano jutros, Kosovska policija je, u cilju borbe protiv krijumčarenja, započela racije na nekoliko lokacija u Prištini, Peći i Sjevernoj i Južnoj Mitrovici - rekao je Kurti.

    Dodao je da su tim policijskim radnjama prethodile intenzivne istrage i da se akcije naređuju i koordiniraju s nadležnim tužiteljstvima i sudovima. Kako je naglasio, zaplijenjena je druga roba, koja također predstavlja materijalne dokaze.

    - Zločin i kriminalne grupe neće se tolerirati i protiv njih će se voditi borba. Borit ćemo se i spriječiti šverc. Današnja policijska akcija je završena. Pozivam građane u Sjevernoj Mitrovici da ne nasjedaju na neke medije u Srbiji koji štite kriminal, korupciju i šverc i žele da ih politiziraju i etniziraju - poručio je Kurti.

  • 12.40 Srpska premijerka Ana Brnabić je pozvala međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR da hitno reagiraju i "zauzdaju premijera Kosova Albina Kurtija".

    - Situacija je više nego dramatična i ovo je posljednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila luđačka politika koju provodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku mjeru i dovodi nas na rub kaosa - poručila je Brnabić.

  • 12.25 Pogledajte trenutak kad su Srbi bacili  šok bombu na policiju. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Kaos na Kosovou: Eksplozije i suzavci na ulicama Sjeverne Mitrovice VIDEO
  • 12.20 Najmanje šest ljudi primljeno u KBC Kosovska Mitrovica, navodi  Kosovo Online. Isti medij navodi kako su građani Zvečana počeli dizati barikade.
  • 12:15 VUČIĆ STIŽE NA KOSOVO: Kako javlja provladin RTS, srpski predsjednik Aleksandar Vučić uputio se u Rašku na hitan sastanak s predstavnicima Srba s Kosova.
  • 12:05 Kako javlja Kosovo Online, u mjestu Zvečanu na sjeveru Kosova ustrijeljen je Srbin. Još jedan građanin je ozlijeđen, ali lakše.
  • - Ozljeda je nanijeta vatrenim oružjem, pogođen je u predjelu grudnog koša. Ozlijeđena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operaciju kako bi mu izvadili metak. On se nalazi na intenzivnoj njezi i u teškom je stanju - rekao je za Kosovo Online kirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica. Kosovo Online navodi da je ustrijeljen s leđa.
  • 11:55 Kako javlja kosovski portal Koha.net, tijekom sukoba policije i okupljenih Srba oštećeno je više parkiranih automobila, a jedan je zapaljen na križanju između Srednje tehničke škole "Mihailo Petrović-Alas" i Bošnjačke mahale.
  • SRBI IZAŠLI NA ULICE, DOŠLI SPECIJALCI Nakon što su pripadnici kosovske policije suzavcem i šok bombama intervenirali protiv okupljenih građana, Sjevernu Mitrovicu su iz južnog dijela grada pristigli i pripadnici specijalnih policijskih snaga (ROSA). 
  • UPALI U LJEKARNE? Srbijanska državna televizija RTS navodi da su pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal zatvorili više trgovina u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i okolnim mjestima.
  • - Upadaju u skladišta, trgovine, apoteke ne rade, izvode akciju na svoju ruku i bez konzultacija i pripreme sa policijom u sjevernom dijelu Mitrovice - navode iz RTS-a.  
  • 9:05 Kosovska policija je priopćila da je u ranim jutarnjim satima započela policijsku operaciju "u cilju realizacije strateških ciljeva na sprječavanju kaznenih dela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe". U priopćenju se navodi da se akcija provodu u regiji Prištine, Peći, Južne Mitrovice i Sjeverne Mitrovice.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 388
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u