Obavijesti

News

Komentari 0

Burno u Skupštini: Zastupnike uznemirio alarm, oporba kritizirala otkaze u Holdingu

Burno u Skupštini: Zastupnike uznemirio alarm, oporba kritizirala otkaze u Holdingu
4

Na dnevnom redu 10. sjednice Skuštine grada Zagreba je, između ostalih 25 točaka, je i prijedlog odluke o kratkoročnom zaduženju grada, izvješće o Gradskoj plinari opskrba te o djelomičnom podmirenju dugova bolnica

VIDEO

Na dnevnom redu 10. sjednice Skupštine grada Zagreba koja je započela u četvrtak u 9 sati, između ostalih 25. točaka, je i prijedlog odluke o kratkoročnom zaduženju grada kod Europske banke za obnovu i razvitak u iznosu od 50 milijuna eura. Zatim izvješće o radu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića od početka mandata sve do kraja 2021. godine, izvješće o Zelenoj trržnici, stanju skloništa u Zagrebu, Gradskoj plinari opskrba te odluka o djelomičnom podmirenju dugova zagrebačkih bolnica KB Sveti duh, Dječje bolnice Srebrnjak i Specijalne bolnice za plućne bolesti. 

Aktualni sat zagrebačke Gradske skupštine prošao vrlo burno, uz kritike opobe o najavljenim otkazima u Zagrebačkom holdingu, zastupnike je odmah ouči početka sjednice uznemirio zvuk nalik sireni koji se čuo u dvorani zbog tehničke greške, 

Na optužbe potpredsjednika Skupštine Nenada Predovana (Stranka rada i solidarnosti) da se radi o huškačkom rješavanju "bandićevaca", gradonačelnik Tomislav Tomašević odgovorio je kako je u procesu sve čisto i temelji se na zakonu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sindikati i Uprava komuniciraju, a na prosvjedu je bilo nekoliko stotina radnika od njih sedam tisuća. Radi se o manjinskom dijelu sindikata, a većina je u procesu savjetovanja s Upravom. Popis je rađen po jasnim i objektivnim kriterijima - odgovorio je gradonačelnik.

Odgovarajući na pitanje zastupnika HDZ-ovog zastupnika Vladimira Ivičeka o statusu drobilica kupljenih za oporabu glomaznog i građevinskog otpada, Tomašević je istaknuo kako je dobivanje dozvola za njihov rad u završnoj fazi. 

- Dozvola za drobilicu za građevinski otpad je pri kraju, moguće je da će to biti sljedeći tjedan. I druga dozvola, za glomazni otpad je u završnoj fazi - rekao je Tomašević i dodao da one nisu mogle biti zatražene prije no što ih je dobavljač isporučio. U međuvremenu, koriste se unajmljene drobilice, čiji trošak ne smije biti viši od 200 tisuća kuna - kazao je Tomašević. 

HDZ-ovca Marija Župana zanimalo je gdje je smještena novoizabrana ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Zdenka Badovinac, s obzirom da se radi o osobi iz Slovenije za koju je Upravno vijeće muzeja zatražilo smještaj u gradski stan.

Gradonačelnika je pitao gdje je ona prijavila boravište ili prebivalište, na što mu je Tomašević uzvratio protutužbom da HDZ-ovce i inače zanimaju 'boravišta, prebivališta i gradski i državni stanovi'.

- Ravnateljica je stupila na dužnost i nije u posjedu nikakvog gradskog stana, to mi je prva informacija. Postoje pravilnik i povjerenstvo koje se time bave. Ne vidim problem da netko tko ovdje do sada nije živio, a upravlja bitnom institucijom ne dobije takav stan, no za sada ona nije u posjedu nikakvog stana - kazao je Tomašević te najavio da se ide u reviziju korištenja gradskih stanova.

Oporbi iz HDZ-a i Stranke rada i solidarnosti poručio je da će se 'posebno iznenaditi' kada vide po kojim se osnovama koriste gradski stanovi. Zastupnik Župan je, s druge strane, pozvao da se provjere njihova saznanja da je ravnateljica Badovinac smještena u jednom od apartmana MSU-a. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a