Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
134 komentara

Bus kao iz 'Ko to tamo peva', a njime skupljaju migrante u BiH

REPORTERI 24SATA U VUČJAKU Preko stotinu migranata pobjeglo je u planine na dan kad bi ih trebali prebaciti iz kampa Vučjak u BiH. Migrante su vozili autobusima koji izgledaju kao iz filma Slobodana Šijana

Foto: Denis Mahmutović 24sata
134 komentara

Dva policijska autobusa staju u kamp Vučjak kod Bihaća. Točno ispred nas. Iz njega izlaze migranti.

Stanje u Vučjaku je još neizvjesno. Stotinu ih se sinoć zaputilo put granice preko planina. Radi se o migrantima koji su pobjegli na dan kad bi ih trebali preseliti iz kampa u kasarnu u Sarajevo. Migranti nam kažu da su se neki od njih vratili jer je bilo prehladno i pada snijeg, a neki se još nisu vratili.

Izbjeglice u kampu Vučjak čekaju vijesti o preseljenju 24SATA U KAMPU VUČJAK Izmještanje migranata će sutra osiguravati stotinu policajaca

Migrante su vozili policijskim autobusima koji izgledaju, onako na prvu, poput onih iz kultnog filma Slobodana Šijana "Tko to tamo peva". Ma zapravo, najbolje da sve pogledate sami.

EKSKLUZIVNI VIDEO IZ VUČJAKA:

Podsjećamo, još je neizvjesno što će biti s migrantima u Vučjaku, gdje mjesecima provode vrijeme u nehumanim uvjetima. U vladu kantona nije stigao nijedan službeni akt iz ministarstva sigurnosti BiH. Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona kažu da su spremni asistirati pri izmještanju migranata. 

Izbjeglice u kampu Vučjak čekaju vijesti o preseljenju | Autor: Robert Anic/PIXSELL Foto: Robert Anic/PIXSELL

- Čak i danas donesu odluku o izmještaju, bit će potrebno par sati za pripreme i ne vjerujemo da će pokreta biti do sutra - rekao nam je sugovornik iz policije. 

EKSKLUZIVNO: Pakao na zemlji, prenoćili smo u jednom od najgorih migrantskih kampova

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message