Obavijesti

News

Komentari 86

Prevrnuo se autobus pun djece, jedan poginuo, ima i ozlijeđenih

Prevrnuo se autobus pun djece, jedan poginuo, ima i ozlijeđenih
3

Djeca su, kako doznajemo, putovala u Slavonski Brod na kazališnu predstavu. U sudaru je poginuo vozač automobila koji je, navodno zbog puknuća gume, prešao u suprotni trak...

VIDEO

U mjestu Vranovci nedaleko od Slavonskog Broda s ceste je sletio i prevrnuo se autobus pun djece. Nesreća se dogodila kad je automobil koji je išao u susret autobusu, navodno zbog puknuća gume, prešao u suprotni trak. Vozač autobusa vjerojatno ga je pokušao izbjeći pa je zahvatio rubnik i sletio s ceste.

Vozač automobila poginuo je na mjestu nesreće.

Na terenu su vatrogasci i Hitna pomoć. U sudaru su neka djeca zadobila hematome po glavama, ali nema teže ozlijeđenih. Osmero ih je prebačeno u bolnicu u Slavonskom Brodu dok je ostale autobus odvezao u Osnovnu školu Vranovci gdje im se pruža psihološka pomoć. U autobusu je bilo 61 dijete.

Ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić izjavio je za Hinu da kod ni jednog od osmero djece koja su prva primljena u bolnicu nisu utvrđene ozljede koje bi zahtijevale kiruršku obradu već se kod svih radi o lakšim ozljedama.

Petero djece je nakon pregleda otpušteno kući, a troje je zadržano na promatranju zbog udaraca koje su zadobili u nesreći.

Kako se doznaje, učenici su bili u autobusu VB Toursa koji ih je iz Slavonskog Šamca vozio u Slavonski Brod na kazališnu predstavu. 

Premijer Andrej Plenković odmah nakon što je doznao za nesreću kontaktirao Brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, a državi tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić kontaktirao je ravnatelja bolnice u Slavonskome Brodu.

Premijer je izrazio sućut obitelji poginulog vozača te želju za što bržim oporavkom ozlijeđene djece, kažu u Vladi.

Oko nesreće se oglasila i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak:

- Upravo sam dobila informaciju o šokantnim vijestima iz Slavonskog Broda. Za početak, izražavam sućut obitelji poginulog vozača. Također, želim zahvaliti službama na hitnoj reakciji i želim svoj djeci brzi oporavak. Ministarstvo je odmah poslalo državnog tajnika za odgoj i obrazovanje u Slavonski Brod da vidi možemo li i mi kako pomoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa