News

Komentari 55

Butković neće u utrku za šefa HDZ-a? Podržao je Plenkovića

Butković neće u utrku za šefa HDZ-a? Podržao je Plenkovića

Smatra da je Plenković najbolji izbor, ali i nema ništa protiv Mire Kovača i Davora Ive Stiera.  "Nemojte, svi su to dečki u uredu, nemam ja protiv ikoga ništa", rekao je Oleg Butković

Potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i veza Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak da će na unutarstranačkim izborima u HDZ-u podržati sadašnjeg predsjednika te stranke Andreja Plenkovića.

Pogledajte video

- Unutarstranački izbori još nisu počeli, pričekajmo da ih se raspiše, ali vidim da od ovih kandidata koji su sada gospodin Plenković ima najbolje reference. Vodio je Vladu, vodio je stranku i ima moju podršku - izjavio je Butković medijima nakon sastanka u Vladi. 

Smatra da je Plenković najbolji izbor, ali i nema ništa protiv Mire Kovača i Davora Ive Stiera.  "Nemojte, svi su to dečki u uredu, nemam ja protiv ikoga ništa. Ja sam donio odluku i to sam vam sada rekao".

Butković kaže kako će vidjeti hoće li se kandidirati za potpredsjednika HDZ-a, odnosno da mora promisliti o poziciji za koju će se kandidirati na unutarstranačkim izborima.

- Svaki ministar ima svoje rezultate i ono što je radio, to su njegove reference za dalje. Osobno, u srijedu će biti četiri godine da vodim Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture jer sam bio i u vladi gospodina Oreškovića. Dosta sam se naradio tako da i sam dobro važem da li bih više prihvatio da budem ministar - odgovorio na pitanje je li potporom Plenkoviću osigurao ostanak na ministarskoj poziciji ako Vladu nakon parlamentarnih izbora i dalje bude vodio Plenković.

Inače, Butković je u četvrtak, prije sjednice Vlade, novinarima rekao da će unutarstranačkim izborima odabrati onu stranu za koju procijeni da će HDZ voditi prema pobjedi na parlamentarnim izborima i da se usidri u desnom centru.

Najčitaniji članci