Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Butković: Ulažemo čak 100 milijuna eura u izgradnju luka

Ulažemo oko 100 milijuna eura u projekte izgradnje luka na hrvatskoj obali, i svi projekti koji su spremni uglavnom se odobravaju, zasad ih je 15 na Jadranu, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Butković

Zagreb: Ministri dolaze u Banske dvore ne sjednicu užeg kabineta Vlade RH
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
6 komentara

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u četvrtak da će se u gradnju luka na Jadranskome moru uložiti 100 milijuna eura.

- Ide 'renesansa' na hrvatskoj obali, ulažemo oko 100 milijuna eura u projekte izgradnje luka, uglavnom županijskih luka, i svi projekti koji su spremni uglavnom se odobravaju, zasad ih je 15 na Jadranu, rekao je Butković i dodao kako očekuje da će i Krilo-Jesenice vrlo brzo pripremiti projektnu dokumentaciju potrebnu za gradnju luke.

Zagreb: Redovna sjednica vlade održana u večernjim satima u Banskim dvorima NA SJEDNICI: Vlada odmah izmijenila Uredbu o koeficijentima za nastavnike

Ministar Butković dodijelio je danas na Pomorskom fakultetu u Splitu 33 stipendije za studente i učenike pomorskih fakulteta i škola u Splitu, Šibeniku i Zadru u povodu sutrašnjeg Dana pomoraca i brodaraca i njihova zaštitnika Sv. Nikole.

- Visina stipendije za učenike je 800 kuna na mjesec, a za studente 1200 kuna i mislim da je to dobro - rekao je Butković.

Podsjetio je kako je proteklih godina padao interes za pomorska zanimanja u Hrvatskoj, ali sada se stanje popravlja.

- Svi bismo voljeli da imamo puno više brodara, ali evo borimo se i za Jadroplov i za sve naše brodarske kompanije - poručio je Butković.

Zagreb: Å tromar o o subvencioniranju stambenih kredita i novim mjerama stambene politike ŠTROMAR: PRIJAVITE SE Novi poticaji za energetsku obnovu zgrada kreću u siječnju

U povodu Dana pomoraca danas je Splitu za sve umrle pomorce i brodarce bačen vijenac u more. Dan pomoraca i brodaraca obilježit će se večeras i svečanom akademijom u hotelu 'La  Meridien Lav' u Podstrani, gdje će se sutra održati i konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi.

Pogledajte video

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message