Čačić: Bašić mi je prijetio i sve sam prijavio policiji. Istrage o pogodovanju stoje u ladicama! | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 19

Čačić: Bašić mi je prijetio i sve sam prijavio policiji. Istrage o pogodovanju stoje u ladicama!

Čačić:  Bašić mi je prijetio i sve sam prijavio policiji. Istrage o pogodovanju stoje u ladicama!
1

Pazite, ozbiljni sustav je upregnut da da se tvrtki C.E.M.P. omogući da dobiju poticaje. Ovo što je sada otkriveno su tek mrvice, sitna kokošarenja, poručio je bivši ministar gospodarstva Čačić

VIDEO

Pazite, ozbiljni sustav je upregnut da da se tvrtki C.E.M.P. omogući da dobiju  poticaje. Ovo što je sada otkriveno su tek mrvice, sitna kokošarenja. Pouzdano znam da su istražitelji već ispitali niz svjedoka, ljudi iz agencija i ministarstava, ali dosad sve stoji u ladicama. A svi mi ćemo dati novac kroz naknade za obnovljive izvore, kaže nam bivši ministar gospodarstva i sadašnji varaždinski župan Radimir Čačić. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Video vijesti 31.5.2020. 01:06

Vlasnik tvrtke C.E.M.P., hercegovački poduzetnik Miljenko Bašić jedan je od onih koje USKOK tereti da su obećali mito Josipi Rimac kako bi im pomogla dobiti potrebne dozvole za vjetropark Krš-Pađene pored Knina. Kako smo jučer objavili, investicija vrijedna 1,8 milijardi kuna je već završena i sada će dobivati poticaje. Samo ovom intervencijom Rimac, osigurano im je dvije milijarde kuna dodatnih poticaja, izračunao je drugi bivši ministar gospodarstva Tomislav Panenić. 

Čačić je prije četiri godine upozoravao na drugo pogodovanje. Ivan Vrdoljak, tadašnji ministar gospodarstva osigurao je da C.E.M.P. dobije ugovor koji mu u budućnosti jamči oko 310 milijuna kuna više poticaja. I to zadnji dan kada su se prijave mogle podnijeti, na samom kraju 2013. Tada smo objavili i dokumente u kojima se službenica u Ministarstvu žali da nemaju sve preduvjete, ali su ipak prošli. 

- Bašić je tražio sastanak sa mnom. Rekao mi je da moje izjave štete tvrtki kada se bore za kreditne linije. Ja sam mu rekao da to nije moj problem, nego upozoravam na princip. Poručio mi je da oni znaju nagraditi prijatelje, ali znaju i kako s neprijateljima. Nedugo nakon toga mi je poslao i poruku sličnog sadržaja. Kako sam se u svom životu naslušao prijetnji, sve sam odmah prijavio policiji - rekao je Čačić. 

HDZ-ova uhićenja kao sportski ribolov: Uhvatiš, slikaš, pustiš
HDZ-ova uhićenja kao sportski ribolov: Uhvatiš, slikaš, pustiš

On računa da će se zbog sustava poticaja u koji je C.E.M.P. ušao, investicija isplatiti za sedam ili osam godina, a onda će na njoj imati ekstra profit od barem 1,5 milijardi kuna. 

- S tim je lako odvojiti neki novac za koga treba - kaže nam Čačić. 

Podsjetimo, sadašnji ministar Tomislav Ćorić je poništio odluku da C.E.M.P. treba izraditi nove studije utjecaj na okoliš i prirodu koje je propisao C.E.M.P.-u njegov prethodnik Slaven Dobrović, što je ubrzalo investiciju. Rimac se sumnjiči da je utjecala na šefa Hrvatskih šuma kako bi povukao negativna mišljenja na dozvole C.E.M.P.-a zbog dugova koji su imali. Također je se tereti i da je utjecala na predsjednika upravnog vijeća nezavisne regulatorne agencije HERA kako bi im izdala rješenja o povlaštenom proizvođaču nakon što je projekt završen. Ta rješenja su izdana u lanjskom prosincu, te ožujku i svibnju ove godine. To je preduvjet da im se počnu isplaćivati svake godine milijuni poticaja. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu
OPREZ!

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu

U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj promjenljivo i nestabilno, osobito u drugom dijelu dana. Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, lokalno i izraženijih...

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka
DIJETE POGINULO U EKSPLOZIJI

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka

Tragedija se dogodila na vojnom poligonu poznatom kao 'Crvena zemlja' koji je označen velikim tablama upozorenja
Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'
RAVNATELJICA POTVRDILA

Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'

Petero djece, svi u dobi od 13 do 15 godina, jučer je završilo u bjelovarskoj bolnici s teškim ozljedama. Jednom djetetu se liječnici bore za život...