Obavijesti

News

Komentari 34

Čačić poručio Hrelji: Naravno, svatko se češe gdje ga svrbi

Čačić poručio Hrelji: Naravno, svatko se češe gdje ga svrbi
10

Sabor u četvrtak raspravlja o izvješću o obavljenoj financijskoj reviziji političkih stranaka za 2014. godinu. Obuhvaćene su one stranke koje su ostvarile prihode iznad 100.000 kuna

VIDEO

Sabor u četvrtak raspravlja o izvješću o obavljenoj financijskoj reviziji političkih stranaka za 2014. godinu. Obuhvaćene su one stranke koje su ostvarile prihode iznad 100.000 kuna. Revizijom je izraženo 14 bezuvjetnih, 14 uvjetnih i dva nepovoljna mišljenja - za Autohtonu hrvatsku seljačku stranku i Bošnjačku demokratsku stranku Hrvatske. Među prvima se u raspravi javio Giovanni Sponza (IDS)

- Nije mi prihvatljivo što ima onih koji umjesto ta svoj politički rad novac troše suprotno pozitivnim propisima, troše ih nenamjenski, za osobne potrebe. Takav se primjer navodi u ovom Izvješću, da je član predstavničkog tijela novce iz gradskog proračuna koristio za privatne potrebe, sam sa sobom je potpisao ugovor o pozajmici - rekao je Sponza. Iako ga nije imenovao, mislio je na rovinjskog vijećnika Brunu Poropata. 

Drago Prgomet  (Hrid) osvrnuo se na obećanje vladajućih o ozbiljnoj reformi uprave i samouprave.
- Podsjetit ću vas sto je na jednom skupu HDZ-a rekao njemački zastupnik u Bundestagu Klaus Peter Willsch: Ne obećavajte u predizbornoj kampanji posao u javnoj upravi, a kad dođete na vlast, ne zapošljavajte tamo svoje prijatelje i rođake - podsjetio je Prgomet i dodao kako se od reformu zastupanih u kampanji odustaje brzinom svjetlosnih godina. 
Prgometu je replicirao Mostov Miro Bulj.

- Nije dobro da se uđe s jedne liste, a kasnije se osnuje stranka, pa sredstva idu za tu drugi stranku - rekao je Bulj, a Prgomet mu odgovorio.

- Kako ste već spomenuli mene u kontekstu Mosta, ja od Mosta očekujem da mi odgovori na našu molbu da sredstva koja smo mi dobili, znači Hrid, doniraju - rekao je Prgomet. Na to je odgovorio Mostov Maro Kristić.
- Svakako podržavamo vaš prijedlog. Razmotrit ćemo ga i zajedno s vama odlučiti gdje će se ta sredstva utrošiti - rekao je Krstić. 

Inače, Prgomet je primjetio kako u Hrvatskoj ima dva puta više političara po glavi stanovnika nego u Austriji. 
I Silvano Hrelja (HSU) smatra da je Hrvatska premalo zemlja za ovoliko političkih stranaka. 
- Imamo malo izvornih, a puno namjenskih stranaka, jer moj uvaženi kolega i prijatelj Ratko je svojevremeno osnovao dvije i to umirovljeničke stranke. I ne samo on. Ima ih puno, a za njega znam da se neće naljutiti - rekao je Hrelja, a dodao i da se unatoč nalazima državne revizije i bezuvjetnim mišljenjima "nakon tri ili pet godina nađe torba s novcem u sefu politicke stranke".

Na ranije prozivke odgovorio je Radimir Čačić (Reformisti).

- Ne može biti previše stranaka, može ih biti i pet milijuna, sasvim je svejedno koliko ih ima. One koje imaju što ponuditi, građani će kupiti. Kao što ne može biti previše vrsta jabuka na tržištu. Naravno, svatko se češe tamo gdje ga najviše svrbi. Neki koji imaju monopole ili izmisle da bi trebali imati neke monopole na neke interesne pozicije, kao što je recimo umirovljenička populacija, osjete se loše kad neki drugi ljudi žele naglasiti da postoji ozbiljan interes i u njihovoj političkoj opciji. To ne može biti ekskluzivitet ni desnice ni ljevice ni centra. Umirovljenička populacija je ozbiljna tema koja ne može biti svedena u interesni geto - rekao je Čačić. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa