Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
39 komentara

Čak 107 milijuna kn iz krađe stoljeća još ne mogu pronaći

BANDA 'PENZIĆA' Četvorica organizatora u dobi od 70-ak godina priznali su da su ukrali dragulje iz trezora u Londonu. Konačnu presudu sud će donijeti 7. ožujka

Reuters
Foto: Reuters
39 komentara

Carl Wood (58), William Lincoln (60) i Hugh Doyle (48) krivi za sudjelovanje u najvećoj krađi u povijesti Velike Britanije. Tako je u četvrtak odlučio britanski sud. Četvorica organizatora, John Collins (75), Daniel Jones (60), Terry Perkins (67) i Brian Reader (76) već ranije su priznali sudjelovanje u krađi. Konačnu presudu sud će donijeti 7. ožujka. Perkinsova kći Terri Robinson (35), koja je priznala krivnju za prikrivanje i prebacivanje ukradenih stvari, također će završiti u zatvoru. Njezin šogor Brenn Walters (43), poznat i kao Ben Perkins, priznao je isto kazneno djelo. 

Banda je tijekom uskrsnog vikenda 2015. godine iz trezora u Hatton Gardenu u Londonu ukrala dragulje i druge dragocjenosti u vrijednosti od 256 milijuna kuna. Mediji su odmah to nazvali najvećom krađom u povijesti Velike Britanije. No nakon bijega nisu dugo uživali u svom plijenu. Uhvaćeni su nakon što su ih čuli kako se hvale. Iako je dio plijena vraćen, nedostaje još 107 milijuna kuna. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message