Obavijesti

News

Komentari 80

'Čak dvaput su me ovršili jer se zovem kao pokojna svekrva'

'Čak dvaput su me ovršili jer se zovem kao pokojna svekrva'
3

TROŠKOVE ZABORAVI Nakon što su dostavili dokumente da je dužna Martija Butković umrla, Ri-Stan je vratio ovršeni novac, ali ne i 160 kuna troškova ovrhe.

VIDEO

Ri-Stan mi je skinuo 1600 kuna s računa samo zato što mi je ime i prezime isto kao i pokojne svekrve. I to se poslije ponovilo, ljutita je Marija Butković (60) iz Rijeke.

I adrese su slične. Marija živi na broju 15, a svekrva je bila u istoj ulici na15/1. Ali OIB i datum rođenja su različiti.

- Objašnjavali smo kako je riječ o drugoj ženi, pokojnoj. Pitali smo što da radimo. ‘Obratite se Kolindici’, bezobrazno su nam odgovorili - priča Marija Butković.

Nakon što su dostavili dokumente da je dužna Martija Butković umrla, Ri-Stan je vratio ovršeni novac, ali ne i 160 kuna troškova ovrhe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Čak su nam poslali još jednu opomenu zbog računa za vodu od oko 6500 kuna iako u kući pet godina nitko ne živi. Priznali su grešku i poništili račun - kaže Marijin suprug Milan Butković.

butkovic

Iz Ri-STANA tvrde da ovrhe ne bi bilo da su Butkovići preuzeli Prijedlog za ovrhu i prigovorili.

- Ovrha bi se automatski stavila izvan snage. Mi u trenutku slanja ovrhe nismo znali da navedena gospođa Butković nije na navedenoj adresi. Čim nam dostave iznos troškova i broj računa, nadoknadit ćemo novac - piše u odgovoru Ri-Stana, u kojem stoji i kako oni nisu blokirali račun.

- Ako je i blokiran, razlog su troškovi Fine u vezi provedene ovrhe - kažu.

butkovic

Milan Butković tvrdi da prijedlog za ovrhu ili opomenu nisu dobili.

- Da jesmo, naravno da bismo reagirali. A tu je i pismo iz banke u kojem lijepo piše da je račun blokiran. I ako je blokiran od Fine, tko je njima naložio pokretanje ovrhe nego Ri-Stan - pita.

Hana Jurić iz Društva za zaštitu potrošača Istre kaže kako je ovrha bez obavijesti i prava ovršenika na žalbu protivna Ustavu, Zakonu o parničnom postupku, Ovršnom zakonu i Zakonu o upravnom postupku.

- Ako ovrhovoditelj ne želi nadoknaditi troškove nastale nedopuštenom ovrhom, ovršenik može u istom ovršnom postupku zatražiti od suda da naloži ovrhovoditelju da mu vrati s kamatama ono što je ovršio. Prijedlog za protuovrhu se može podnijeti tri mjeseca od dana kad je ovršenik saznao za razlog za protuovrhu ili godinu dana od dovršetka ovršnoga postupka - objašnjava Hana Jurić.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag