Obavijesti

News

Komentari 145

Čakovčanka je optužila bolnicu: Sestra je hranila mrtvu ženu! Ravnatelj bolnice: 'Žao nam je'

Čakovčanka  je optužila bolnicu: Sestra je hranila mrtvu ženu!  Ravnatelj bolnice: 'Žao nam je'

'Do zadnjeg atoma svog bića borit ću se za svoju mamu. Molila sam je da ostane u bolnici, a nakon tri dana tražila sam kako da je izvučem van. I onda vidim da sestra hrani drugu ženu sondom, a ona ne diše'

VIDEO

U Županijskoj bolnici Čakovec u četvrtak se dogodio bizaran incident. Čakovčanka na Facebooku požalila na tretman Odjela gastroenterologije prema njezinoj majci, ali i njoj samoj kad je pokušala doznati informacije o majčinom stanju koja je bila pacijentica tog odjela. Optužila je medicinsku sestru da je u istoj sobi u kojoj je i njezina majka hranila drugu ženu koja nije bila više živa.

U nesreći kod Dubrovnika sudar tri automobila, troje u bolnici
U nesreći kod Dubrovnika sudar tri automobila, troje u bolnici

Ana Novak iz Pribislavca požalila se na 'izrazito bezobrazno osoblje bolničkog odjela'. Navodi da se 'prema pacijentima ponašaju kao prema inventaru' te da je njezina majka iz bolnice izašla bolesnija nego što je u nju ušla.

- Odjel gastroenterologija, šaka jadnika i vjerujte odgovarat ćete mi svi vi koji ste sudjelovali i jednim dijelom bili priča tog horora. Do zadnjeg atoma svog bića borit ću se za svoju mamu, jer sve što imam i jesam dugujem njoj, a kao što ste se vi sprdali s mene na informacijama, tako ću se ja sada sprdati s vas!! Živa katastrofa! Prokletnici! Odgovarat ćete jednog dana i pred Bogom, a sada pred cijelom državom! Vjerujte nema veće sile između majke i kćeri! Ne silite se da ste jači! – napisala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ministarstvo zdravstva šalje inspekcijski nadzor u Varaždin
Ministarstvo zdravstva šalje inspekcijski nadzor u Varaždin

U svojoj objavi na Facebooku nije navela o kojim se konkretno propustima radi, no opisala je bizarnu situaciju iz bolničke sobe.

- Da ima u tim ljudima imalo empatije i ljudskosti, i da se prema pacijentima ne ponašaju kao prema inventaru, tog kobnog ponedjeljka, dotična medicinska sestra uvidjela bi da je mamina cimerica bila mrtva, a ona ju je hranila sondom i davala joj infuziju. Ja sam ta koja sam medicinskoj sestri rekla da ova gđa ne diše, jer sam se igrom slučaja našla u sobi. Žalosno. Ne znam čega ima više u meni - tuge, jada ili bijesa.

Satima čekala hitnu u bolovima pa preminula u bolnici: 'Zvali smo pomoć, ali nitko nije došao'
Satima čekala hitnu u bolovima pa preminula u bolnici: 'Zvali smo  pomoć, ali nitko nije došao'

Ravnatelj nije porekao Anine tvrdnje

- To su propusti tolikih razmjera da mi je nemoguć e više to izbrisati iz glave, srce mi je puklo na tisuću komada kada sam vidjela svoju majku kako izgleda, da je postala veći invalid nego što je, nakon samo tri dana boravka na dotičnom odjelu. Na dan hospitalizacije molila sam je da ostane u bolnici jer ćete joj pomoći, a za tri dana tražila sam načine kako da je izbavim van! Svi smo mi satkani od istoga, i svi smo ispod istog neba i vjerujte Bog sve vidi i ne naplaćuje svaki dan, ali vama besramnici jedni sa spomenutog odjela naplatit će duplo! I neka! Za drugo niste! Niste zaslužili ni mrvu poštovanja, jer istoga nemate! Fuj!

Jutarnji list je o cijelom slučaju pitao ravnatelja ŽB Čakovec.

- Bolnica se odmah, i prije nego smo ispitali navedene pritužbe koje nam je poslala gospođa Novak, ispričala njoj i njenoj majci na svim eventualnim neugodnostima na Odjelu gastroenterologije. Gospođa se požalila da nije mogla dobiti informacije o stanju svoje majke i njezina briga, a onda i ljutnja, su normalni kad je netko vama najmiliji u bolnici. Odmah je provedena interne istraga, sastalo se stručno povjerenstvo i u bolnicu ćemo u ponedjeljak pozvati inspekciju Ministarstva zdravstva da utvrdi je li i tko pogriješio – rekao je ŽB Čakovec, dr. Igor Šegović.

VIDEO Policija o nesreći na A3: Vozač u bolnici, cisternom je udario u ogradu pa se prevrnuo
VIDEO Policija o nesreći na A3: Vozač u bolnici, cisternom je udario u ogradu pa se prevrnuo

Odgovorio je i na pitanje o ženi koju je sestra hranila sondu i davala infuziju, a koja je u tom trenutku već, prema tvrdnjama Ane Novak, bila mrtva.

- Činjenicu da je, za vrijeme boravka kćeri kod majke u bolničkoj sobi, preminuloj pacijentici u istoj sobi mijenjana infuzija, neobranjiva je. Mogli bismo ju pokušati braniti općim teškim stanjem pacijentice, ali nećemo to činiti. Nakon unutarnjeg nadzora i eventualnog nadzora Ministarstva zdravstva i utvrđenog stanja, odlučit ćemo koje mjere poduzeti, rekao je doktor. Šegović.

Varaždin: 'Supruga je čekala 6 sati Hitnu u strašnim bolovima, idući dan je umrla u bolnici'
Varaždin: 'Supruga je čekala 6 sati Hitnu u strašnim bolovima, idući dan je umrla u bolnici'

U istoj bolnici sestra ubrizgala pacijentu benzin

Ravnatelj bolnice nije pokušao ni poreći Anine navode.

Podsjetimo, u istoj bolnici 28-godišnja zaposlenica na Odjelu hemodijalize je 29. rujna prošle godine kao medicinska sestra zadužena za brigu o pacijentu na hemodijalizi koji je bio u sobi za izolaciju zbog kontakta s COVID-pozitivnom osobom, prilikom otpajanja pacijenta s aparata za hemodijalizu nesmotreno ubrizgala u kateter na vratu pacijenta benzin umjesto fiziološke otopine. Benzin je ušao u krvožilni sustav što je dovelo do trovanja organizma i zatajenja više organa zbog čega je 62-godišnji pacijent, Antun T. unatoč hitnim pokušajima reanimacije i liječničke pomoći, preminuo nakon sat vremena provedenih u komi.

'Moj Franjo sad ima nova pluća! Prebolio je leukemiju, u bolnici doživio i potres. Ali on je borac'
'Moj Franjo sad ima nova pluća! Prebolio je leukemiju, u bolnici doživio i potres. Ali on je borac'

Slučaj je podigao golemu buru u javnosti, a između ostalih je tada reagirao i ravnatelj čakovečke bolnice, doc. dr. Tomislav Novinščak, pojasnivši da se pogreška medicinske sestre dogodila se na kraju procesa dijalize pacijenta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor