Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Časna sestra Samuela od smeća oblikuje umjetnine

Od prirodnih materijala koje pronalazi po cijeloj Hrvatskoj i otpadaka, časna sestra Samuela Premužić izrađuje anđele, svece i druge figurice

Davor Puklavec
Foto: Davor Puklavec

Sestra Samuela Premužić (58) ima poseban hobi - od prirodnih materijala koje pronalazi po cijeloj Hrvatskoj i otpadaka izrađuje anđele, svece i druge figurice. Kamo god prođe, kaže, pronalazi Božje otiske u prirodi, koje onda pretvara u umjetnine. Travu, korijenje, latice, komušinu ili slamu lako pretvori u anđela ili slavonsku snašu. Dok bi za mnoge razbijena posuda bila smeće, za sestru Samuleu ona je dobar materijal za skulpturu. Mnoga od njenih djela su nagrađena, a za jaslice koje je za Božić darovala Stipi Mesiću dobila je posebnu predsjedničku zahvalnicu.
- Bitno mi je razveseliti ljude - poručila je sestra te dodala kako ponekad zna raditi i četrnaest sati na dan. I njena samostanska soba djeluje veselo jer je ukrašena figurama, ukrasima i slikama. Od prvog skupljanja mahovine pa do današnjih dana, priroda i jaslice postali su, kako kaže, njeni najbolji prijatelji. Njene skulpture nadahnute biblijskim motivima prešle su ocean i oduševile Kanađane, a njene jaslice godinama već oduševljavaju posjetioce Međunarodne izložbe u Rimu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message