Obavijesti

News

Komentari 5

Trajekt odsukali prema Rabu, u bolnici u Rijeci zadržali 2 žene

Trajekt odsukali prema Rabu, u bolnici u Rijeci zadržali 2 žene
8

Trajekt Barbat putovao je u Jablanac s Raba. Nešto prije 18 sati udario je u obalu na kupalištu. U bolnici su zadržali dvije žene. Očevidom će utvrditi uzrok nesreće

VIDEO

Teško ozlijeđena Ljerka Butković (62) iz Senja i Riječanka Marijana Rogić (52) zadržane su u riječkom KBC-u zbog ozljeda koje su zadobile u jučerašnjem naletu trajekta Barbat na obalu u Jablancu, priopćili su iz PU ličko-senjske.  Kapetan Lučke kapetanije Rijeka Darko Glažar posjetio je danas žene u bolnici. Izrazio je žaljenje zbog nesreće i zaželio im što skoriji oporavak te ukoliko bude potrebe ponudio pomoć Ministarstva mora.

Marijana je zadobila trbušne ozlijede i ozlijede kralježnice, a Ljerki je ozlijeđena noga. Natučene su i prekrivene ogrebotinama i modricama te je na tabletama za smirenje. Djevojčica (5), koja svako ljeto posjećuje rodbinu u Jablancu, također je plivala u moru u trenutku nesreće. Pretrpjela je ozlijede glave te je, zbog sumnje da ima potres mozga i slomljen nos, hitno prebačena u dječju bolnicu Kantrida. Na sreću dijete je dobro, puštena je na kućnu njegu i na povratku je u Zagreb.

- Supruga i prijateljica kupale su se u moru kad su čule da trajekt trubi. Nisu se previše obazirale jer trajekti danonoćno trube i mislile su da je to rutinsko upozorenje. Međutim, odjednom ih je ponio golemi val, a trajekt se približavao velikom brzinom i u nekoliko sekundi se nasukao na plažu Banja. Obje su se našle u trokutu mora i zraka ispod nasukane prove trajekta. Golemi val okrenuo ih je, bacio u rivu i opet izbacio van na površinu mora. Supruga mi je osjetila udarac broda i čula kako se oko nje sve krši i lomi. Da je brod cijelim trupom završio u rivu poginule bi obje. U totalnom su šoku. Supruga mi stalno mrmlja brod, joj taj brod. Ne vjerujem da će skoro opet ući u more - priča vidno potreseni Zoran Rogić, suprug ozlijeđene Marijane.

Ogorčeni Zoran dodaje kako mu je prije sedam dana zamalo nastradao i sin kojeg je, uslijed okretanja trajekta u luci, golemi val zamalo izokrenuo sa barkom.

- Već godinama upozoravamo nadležne o opasnosti blizine trajektne luke i kupališta, ali nitko ne reagira. Ova nesreća je samo čekala da se dogodi. Mogu samo zahvaliti Majki Božjoj što mi je žena danas živa - kaže šokirani Zoran.

Mario Babić, kapetan i državni tajnik ministarstva mora, prometa i infrastrukture sinoć je naglasio kako je novo trajektno pristanište u Stinici skoro spremno za uporabu te da još samo treba izgraditi cestovni put do nje koji bi trebao biti spreman do kraja godine. Uzrok nesreće je kaže, zatajenje mehanizma za upravljanje. Dodaje i da su dva propelera oštećena iako nije još utvrđeno jesu li oštećena prije ili tijekom nasukavanja trajekta.

Ali dugogodišnjem moreplovcu Zoranu to je mala utjeha.

- Brod ima četiri propelera od kojih svaki može funkcionirati zasebno, pa ako su dva i otkazala moglo se kočiti sa druga dva. A ako je kriv stroj onda je neko kriv i zašto taj stroj nije pregledan - ogorčen je Zoran.

Iz policije su priopćili kako će se uzrok nasukavanja trajekta utvrditi očevidom. Trajekt su nešto prije 10 sati odvukli u uvalu Mišnjak na Rabu.

Na trajektu je bilo 44 automobila i 5 kamiona te 120 putnika. Nitko od njih nije ozlijeđen, a nisu oštećena ni vozila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa