News

Komentari 0

Otac i majka pretučene curice djelomično priznali krivnju, idu u istražni zatvor na 30 dana

Otac i majka pretučene curice djelomično priznali krivnju,  idu u istražni zatvor na 30 dana

Istražni sudac bi odluku o zahtjevu za istražni zatvor trebao donijeti nešto iza 14 sati. Na državnom odvjetništvu ispitali su majku i oca pretučene curice koja se bori za život

Nakon što su majku oko 11 sati doveli na ispitivanje kod županijske državne odvjetnice, nešto prije 13 sati na ispitivanje je doveden i otac pretučene djevojčice (2) koja se bori za život u Klaićevoj bolnici u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ispovijest udomitelja djevojčice

Roditelji teško ozlijeđene djevojčice koja se bori za život u bolnici u Klaićevoj, uz opširnu obranu djelomično su priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta, potvrdila je u subotu nakon ispitivanja županijska državna odvjetnica Mirela Šmital.

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu završilo je ispitivanje roditelja, a Šmital je najavila da će prema sucu istrage ići s prijedlogom određivanja istražnog zatvora za oba roditelja.

U ovom slučaju majka je prvooptužena i nju se tereti za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

Oca državno odvjetništvo tereti za  četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava.

Sudac istrage Mile Soldo, odredio je istražni zatvor u trajanju od 30 dana za oca i majku djeteta zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a ocu i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, jer je već imao sličnih kaznenih prijava. Prepraćeni su u zatvor u Požegu.

U slučaju dvogodišnje djevojčice sumnja je da se zlostavljanje odvijalo od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021. Za ostalo troje djece izuzetih iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Najčitaniji članci