Otac i majka pretučene curice djelomično priznali krivnju, idu u istražni zatvor na 30 dana | 24sata
Obavijesti

News

Otac i majka pretučene curice djelomično priznali krivnju, idu u istražni zatvor na 30 dana

Otac i majka pretučene curice djelomično priznali krivnju,  idu u istražni zatvor na 30 dana

Istražni sudac bi odluku o zahtjevu za istražni zatvor trebao donijeti nešto iza 14 sati. Na državnom odvjetništvu ispitali su majku i oca pretučene curice koja se bori za život

VIDEO

Nakon što su majku oko 11 sati doveli na ispitivanje kod županijske državne odvjetnice, nešto prije 13 sati na ispitivanje je doveden i otac pretučene djevojčice (2) koja se bori za život u Klaićevoj bolnici u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ispovijest udomitelja djevojčice

Pokretanje videa...

Djevojčica 01:47

Roditelji teško ozlijeđene djevojčice koja se bori za život u bolnici u Klaićevoj, uz opširnu obranu djelomično su priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta, potvrdila je u subotu nakon ispitivanja županijska državna odvjetnica Mirela Šmital.

'Djevojčicu nisu trebali vratiti u biološku obitelj, s udomiteljima je stvorila jednu emotivnu vezu'
'Djevojčicu nisu trebali vratiti u biološku obitelj, s udomiteljima je stvorila jednu emotivnu vezu'

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu završilo je ispitivanje roditelja, a Šmital je najavila da će prema sucu istrage ići s prijedlogom određivanja istražnog zatvora za oba roditelja.

U ovom slučaju majka je prvooptužena i nju se tereti za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

Pretučena curica još je kritično
Pretučena curica još je kritično

Oca državno odvjetništvo tereti za  četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava.

Sudac istrage Mile Soldo, odredio je istražni zatvor u trajanju od 30 dana za oca i majku djeteta zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a ocu i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, jer je već imao sličnih kaznenih prijava. Prepraćeni su u zatvor u Požegu.

U slučaju dvogodišnje djevojčice sumnja je da se zlostavljanje odvijalo od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021. Za ostalo troje djece izuzetih iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO