News

Komentari 21

Vekić i Sekulić porekli krivnju na ispitivanju u Uskoku, čeka se odluka hoće li tražiti pritvor

Vekić i Sekulić porekli krivnju na ispitivanju u Uskoku, čeka se odluka hoće li tražiti pritvor

Vekić je osumnjičen za primanje mita od odbjeglog Zdravka Mamića i uhićen u srijedu ujutro pod sumnjom za pranje novca. Za iste je stvari osumnjičena i Sekulić

USKOK bi uskoro trebao oglasiti oko daljnjeg postupanja u slučaju uhićenja osječkog suca Zvonka Vekića i Nataše Sekulić, sučeve prijateljice.

Ispitani su, a kako piše Večernji, prema izjavama njihovih branitelja, oboje su porekli krivnju te se uskoro čeka odluka o tome hoće li Ukosk od suca istrage tražiti istražni zatvor i po kojim osnovama, što bi se trebalo odviti sutra. 

Podsjetimo, Vekić je osumnjičen za primanje mita od odbjeglog Zdravka Mamića i uhićen u srijedu ujutro pod sumnjom za pranje novca. Za iste je stvari osumnjičena i Sekulić. Dvojac je doveden u Zagreb gdje će ih istražitelji ispitati o optužbama za pranje novca.

Zagreb: Privođenje osječkog suca Zvonka Vekića u USKOK

Nakon ispitivanja Uskok će odlučiti hoće li protiv Vekića i Sekulić uz istragu zatražiti i određivanje istražnog zatvora o čemu će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. 

USKOK je ranije priopćio kako su uhićenja i provođenja hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje su proveli u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

Mamić ga optužio za uzimanje mita

Podsjetimo, Vekić je u pritvoru bio od 10. lipnja  do 7. srpnja, a pušten je nakon što je Uskok po završetku ispitivanja posljednjeg svjedoka predložio sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda ukidanje pritvora u kojem je Vekić bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Istraga je tada pokrenuta nakon što je Zdravko Mamić, pravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, tužiteljstvu dostavio dokaze protiv sudaca koje je potom otvoreno prozivao za korupciju u javnim istupima i na društvenim mrežama.

Tri osječka suca, među kojima je bio i Vekić, sumnjičili su se za primanje oko 400.000 eura mita od Zdravka Mamića u zamjenu za oslobađajuću presudu u prvom sudskom postupku te za odbacivanje druge optužnice protiv njega.

USKOK ga je je tada sumnjičio i za primanje mita u u obliku ljetovanja i putovanja.

Najčitaniji članci