Obavijesti

News

Komentari 46

Ćelić: 'Vozio sam 166 na sat, ali ništa nisam zataškavao!'

Ćelić: 'Vozio sam 166 na sat, ali ništa nisam zataškavao!'
1

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić u četvrtak je opovrgnuo da je zataškao prometni prekršaj, ali je priznao da je vozio 166 kilometara na sat cestom gdje je dopuštena brzina 50 kilometara na sat...

VIDEO

- Ako se dokaže da sam bilo što zataškavao, istog trenutka podnosim ostavku, izjavio je Ćelić u Korenici novinarima, koje je zanimalo kako tumači sinoćnji prilog RTL televizije da ga je 12. ožujka policijski presretač u Briševu kod Zadra zaustavio jer je automobil karlovačkih registracija vozio višestruko prekoračenom brzinom.

RTL je emitirao i snimku iz presretača koja je, navode u prilogu, misteriozno nestala iz MUP-ovog sustava i policijske evidencije, odnosno da je Ćelić odmah kada je zaustavljen nazvao načelnika PU zadarske i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz policijskog izvješća i ne bilježi u informacijskom sustavu. 

Ćelić priznao prekršaj, ne i zataškavanje

Na pitanje novinara zašto je vozio tako brzo i je li razmišljao o posljedicama, Ćelić je odgovorio kako definitivno i nedvojbeno priznaje počinjenje prekršaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- S obzirom da je postupak u tijeku, ja ne bih sad o razlozima, neka ide sve svojim tijekom. Postupak je u tijeku i ja ga ne bih mogao ni ne bih smio komentirati javno. Definitivno, prihvaćam i priznajem počinjenje prekršaja. Ono što ne mogu prihvatiti su zlonamjerne optužbe da sam u bilo kojem dijelu zataškao, stornirao ili nekome izričito nešto naredio ili naložio da se stornira, to je apsolutno netočno, istaknuo je.

Vozio 160 km/h, a ograničenje 50 i tražio da izbrišu snimku?
Vozio 160 km/h, a ograničenje 50 i tražio da izbrišu snimku?

Ukoliko mu se ipak to na bilo koji način dokaže, izrazio je spremnost preuzeti kompletnu odgovornost, ali da to u ovom trenutku odlučno opovrgava.

Upitan zašto se toliko dugo čekalo s tim slučajem te da li mu to netko sada podmeće, Ćelić je kazao kako sada ne bi želio ništa staviti u svoju obranu.

Ubrzati procesuiranje prometnih prekršaja

Zauzeo se za ubrzanje procesuiranja prometnih prekršaja, posebno u nekim policijskim upravama gdje postupak ide presporo. 

- U mom slučaju to je sedam mjeseci, a u nekim slučajevima to je i preko dvije godine. To definitivno nije dobro i moramo raditi na projektu modernizacije rada Prometne policije, da kad netko počini prekršaj to bude u najkraćem mogućem roku, a ne da traje sedam mjeseci, godinu ili dvije i pol godine što je, nažalost, slučaj i ovom trenutku u drugim policijskim upravama, kazao je Ćelić.

Novinari su ga pitali i cure li ovakve i druge informacije iz policije, na što je odgovorio kako bi to dao istražiti, a vjeruje da će policija pokrenuti detaljnu istragu te utvrditi jesu li informacije iscurile i u kojoj mjeri, te od koga.

Najbogatiji policajac ima vilu na 6 katova, ukrali mu zlato...
Najbogatiji policajac ima vilu na 6 katova, ukrali mu zlato...

S RTL-a kažu kako je ovaj slučaj prijavljen nakon što su emitirali spomenuti prilog, što je potvrđeno i u službenom policijskom priopćenju iz PU zadarske.

- Izvješćujemo Vas da su policijski službenici Postaje prometne policije Zadar prilikom kontrole prometa službenim vozilom dana 12.03.2019. godine u 12.41 sati na ŽC 6011 u mjestu Žerava snimili 46-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka brziom od 165,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h, kažu u zadarskoj policiji.

Zbog tog prekršaja, ističu, vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000 kuna te predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije na tri mjeseca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer