Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Najbogatiji policajac ima vilu na 6 katova, ukrali mu zlato...

Ćelić je bio u središtu pozornosti nakon što se otkrilo da ima luksuznu vilu u Lokvi Rogoznici. Početkom godine su mu lopovi provalili u kuću u Karlovcu i ukrali novac, zlatni nakit i oružje...

Foto: PIXSELL
188 komentara

U službenoj biografiji piše kako Josip Ćelić je bivši specijalac, višestruki odlikovani zapovjednik, koji je završio Prometni fakultet i Visoku policijsku školu te je vodio i prometnu jedinicu Kobre.

Sada se našao u središtu skandala nakon što je RTL objavio snimku kako je vozio triput brže od dopuštenog kada ga je zaustavio presretač u mjestu Briševo kod Zadra. 

Kako piše RTL, Ćelić je navodno odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća i ne bilježi u informacijski sustav MUP-a.
ZAMJENIK RAVNATELJA POLICIJE Vozio 160 km/h, a ograničenje 50 i tražio da izbrišu snimku?

Po snimkama se vidi kako je brzina u početku bila normalna, a onda se počela povećavati. U jednom trenutku iznosi više od 160 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom mjestu bilo 50.

Za ovakav slučaj inače bi bilo predviđeno podnošenje optužnog prijedloga, oduzimanje vozačke dozvole, ali i drakonska novčana kazna.

Kupovina luksuzne vile

U rujnu 2017. godine Ćelić je bio imenovan šefom karlovačkog MUP-a. U kolovozu prošle godine imenovan je zamjenikom ravnatelja MUP-a.

Bio je i svjedok suđenju u Haagu u slučaju ratnih zločina koje su nakon Oluje, po navodima haškog tužiteljstva, počinile hrvatske snage u Gruborima.

Ćelić je poznat i kao prijatelj Tomislava Karamarka i Josipa Klemma, a šira javnost ga je upoznala oko kupovine luksuzne vile na šest etaža u Lokvi Rogoznici kod Omiša.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Još i prije toga novinari su nabrojali da Ćelić ili njegova supruga posjeduju i penthouse u elitnoj zagrebačkoj četvrti, dvokatnicu u karlovačkom naselju Švarča te još dva stana u Zagrebu te kuću na Viru. Prema napisima medija ima 12 nekretnina, a bližnji su ga branili kako ima imućne roditelje.

Provalili mu u kuću i ukrali novac i oružje

Početkom siječnja ove godine nepoznati počinitelji su provalili u Ćelićevu kuću u Karlovcu.  Ćelić je tada bio odsutan zajedno sa svojom obitelji. Navodno je bio na skijanju. 
Ministri Božinović i Ćorić potpisali ugovor s Hrvatskim vodama o dodjeli bespovratnih sredstava UKRALI NOVAC, NAKIT, ZLATO... Provalili u kuću Josipu Ćeliću, zamjeniku ravnatelja policije

Iz kuće mu je ukradena velika količina novca, zlata, nakita i nekoliko komada vatrenog oružja. 

- Službeno možemo reći da policija ne može potvrditi identitet niti oštećene osobe niti počinitelja kaznenog djela. Možemo potvrditi da je policija zaprimila prijavu da je u razdoblju od 7. do 11. siječnja, u obiteljsku kuću 46-godišnjaka na području Karlovca u gradskoj četvrti Luščić-Jamadol nepoznati počinitelj provalio i otuđio novac, oružje i zlatni nakit. U ovom trenutku policija provodi kriminalističko istraživanje nakon kojeg ćemo znati više informacija - rekli su iz Policijske uprave karlovačke za RTL. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Message