Obavijesti

News

Komentari 4

Čelnik krajnje njemačke desnice žali se na manjak kulture. Nije znao reći 5 njemačkih pjesama

Čelnik krajnje njemačke desnice žali se na manjak kulture. Nije znao reći 5 njemačkih pjesama

Na iduće pitanje ima li barem najdražeg pjesnika, čelnik krajnje desnice uspio je promucati ime Heinricha Heinea, jednog od najpoznatijih njemačkih pisaca

VIDEO

Njemačka krajnje desna stranka Alternativa za Njemačku (AfD) smatra da se u školama ne uči dovoljno o njemačkoj kulturi i zato se tamošnji mediji i društvene mreže silno zabavljaju činjenicom da se čelnik stranke Tino Chrupalla nije uspio sjetiti nijedne njemačke pjesme. 

Chrupalla (46) je gostovao u informativnom programu za djecu nacionalne javne televizije ZDF-a i na pitanje mladog novinara koja mu je najdraža njemačka pjesma, vidno zbunjen, nije se uspio sjetiti nijedne. 

Na iduće pitanje ima li barem najdražeg pjesnika, čelnik krajnje desnice uspio je promucati ime Heinricha Heinea, jednog od najpoznatijih njemačkih pisaca. 

Samo koji trenutak prije toga Chrupalla je objašnjavao kako AfD želi da se više njemačkih narodnih pjesama i poema uči u školama i da bi njemačke pjesnike i mislioce trebalo više cijeniti. 

Mladi reporter, i sam školarac, odgovorio mu je da učenici moraju naučiti napamet popriličan broj njemačkih pjesama i zatim mu postavio kobno pitanje s početka. 

Jedan je korisnik na Twitteru napisao da je pitati Chrupallu o najdražoj pjesmi jednako kao i pitati bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa koji mu je najdraži citat iz Biblije. 

Uoči njemačkih izbora 26. rujna, čelnici svih većih njemačkih stranaka prolaze 'roštiljanje' na dječjem programu ZDF-a i odgovaraju na pitanja o kulturi mladih. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca